Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai Szuperkupa: Mbappe góllal debütált, újabb kupával gazdagodott a Real Madrid – videóval

Hozta a papírformát a Real Madrid az Európai Szuperkupában, a frissen leigazolt francia klasszis, Kylian Mbappe pedig góllal tudott debütálni Habfehérben…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Bajnokok Ligája győztes Real Madrid és az Európa-liga győztes Atalanta csapott össze az Európai Szuperkupa idei kiírásában, igazi ínyencséggel indítva a klubfutballt, a sport szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Az Atalanta 3 fontos hiányzóval vágott neki a találkozónak, míg a Real Madrid keretében mindössze az volt a kérdés, hogy az Atalanta ellen debütáló Kylian Mbappe a bal szélen vagy a csatárposzton kezdi-e meg a pályafutását Madridban.

Az első félidő folyamán az Atalanta felvette a kesztyűt a spanyol gigásszal, és az olasz csapat abszolút egyenrangú partnerként tudott futballozni az első 45 percben, megannyi alkalommal nehéz helyzetbe hozva a Real Madrid védelmét. Az Európa-liga győztes csapat méltán bizonyította, hogy a Bayer Leverkusen legyőzése sem volt véletlen a tavasz folyamán.

A második játékrészben a madridiak rákapcsoltak, majd a gólok is megérkeztek, először a csapat fáradhatatlan motorja, Fede Valverde tudott ajtó-ablak ziccerben betalálni, egy gyönyörű Vinícius Jr szólót követően, majd a csapat angol középpályása, Jude Bellingham szolgálta ki a frissen érkező franciát, így Kylian Mbappe is góllal tudott debütálni Habfehér színekben.

A kétgólos hátrányban játszó olaszok ugyan még próbálkoztak, azonban a szépítés elmaradt, a Real Madrid pedig az újabb, hatodik Szuperkupa győzelmét követően immár ebben a kiírásban is egyeduralkodóvá vált, az 5-5 trófeát magáénak tudó AC Milan, FC Barcelona párost megelőzve.

Real Madrid – Atalanta 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Valverde (59.) Mbappe (68.) ill.
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Thibaut Courtois, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Ferland Mendy, Dani Carvajal (Lucas Vázquez), Aurélien Tchouaméni, Jude Bellingham (Dani Ceballos), Federico Valverde, Kylian Mbappé (Brahim Díaz), Vinícius Júnior (Arda Güler), Rodrygo (Luka Modric).

Atalanta: Juan Musso, Isak Hien (Marco Palestra), Sead Kolasinac (Mitchel Bakker), Berat Djimsiti, Éderson, Marten de Roon, Mario Pasalic (Alberto Manzoni), Matteo Ruggeri, Davide Zappacosta (Ben Godfrey), Ademola Lookman, Charles De Ketelaere (Mateo Retegui).