Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: Gazdag két gólpasszal vette ki a részét csapata továbbjutásából – videóval

Az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatai számára kiírt Leagues Cup nevű sorozatban már az egyenes kiesési szakasz mérkőzéseit bonyolítják le…

(Photo by Harold Feng/Getty Images)

A Leagues Cup nyolcaddöntőjében a Philadelphia Union 4-2-es idegenbeli győzelemmel harcolta ki a továbbjutást az FC Cincinnati ellen. A mérkőzés elején egy gyors ellentámadás végén Uhre juttatta volna előnyhöz a vendégeket, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A Philly ezt követően is aktívabban játszott, ugyanakkor a Cincy is megszerezhette volna a vezetést, ám Kubo közelről csak a kapufát találta el. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. A szünet utáni folytatásban öt perc telt el, amikor Gazdag Dániel indításából Mikael Uhre már érvényes gólt szerzett. Szűk tíz perccel később az Union megduplázta előnyét, Gazdag újabb előkészítéséből Tai Baribo a tizenhatos előteréből lőtt a hosszú sarokba. Néhány perc múlva szépítettek a hazaiak, miután Pavel Bucha kotort be közelről egy kipattanót. A Cincy felbátorodott és már a közvetlen egyenlítésért rohamozhatott, ami tíz perccel a meccs vége előtt össze is jött, Acosta bejátszásából DeAndre Yedlin passzolt közelről a kapuba. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert egy perc múlva Q. Sullivan bejátszásából Tai Baribo újra a vendégeket juttatta egygólos vezetéshez. Kisvártatva pedig már újra kettő volt közte, mivel a csereként beállt Quinn Sullivan a saját lövése utáni kipattanóból volt eredményes, így a Union végül magabiztosan továbbjutott.

A Philadelphia Union a negyeddöntőben a mexikói Mazatlánnal találkozik, amely némi meglepetésre kiejtette a Liga MX előző kiírásában döntőt játszó Cruz Azult.

FC Cincinnati – Philadelphia Union 2-4 (0-0)
Gólszerzők: Bucha (66.), Yedlin (80.), ill. Uhre (52.), Baribo (61., 81.), Q. Sullivan (84.)