Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szerződést bontott rutinos kapusával a Juventus! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést bontott rutinos kapusával, Wojciech Szczesnyvel.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Juventus gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy közös megegyezéssel felbontották Wojciech Szczesny szerződését. A korábban az Arsenalban és az AS Romában megforduló kapus így már szabadügynökként tárgyalhat kérőivel, akik a hírek szerint elsősorban Szaúd-Arábiából, illetve Angliából akadnak. A lengyel kapuvédőt a 2024/2025-ös kiírás végéig kötötte a megállapodása az “Öreg Hölgyhöz”, ám Michele Di Gregorio érkezésével erősen kérdésessé vált a helyzete. Szczesny azok közé a Juve játékosok közé tartozott, akikkel az új menedzser, Thiago Motta nem számolt a jövőben, így még inkább várható volt a távozása.

Szczesny 2017 nyarán 18,4 millió euró ellenében érkezett a Juventushoz az Arsenal csapatától. Az olasz klub színeiben összesen 252 mérkőzésen lépett pályára, ezekből 103-at hozott le kapott gól nélkül. A Serie A-ban több mint 200 alkalommal viselhette a Juve mezét, rajta kívül ezt mindössze 6 külföldi játékos mondhatja el magáról. A 34 éves kapus a torinói együttessel összesen 8 trófeát nyert.