Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros a Midtjyllandtól igazolt védőt – HIVATALOS

Néhány nappal a két csapat egymás elleni BL-selejtezőjét követően a Ferencváros szerződtette a dán bajnok játékosát…

(Photo by Craig Williamson/SNS Group via Getty Images)

A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a dán Midtjylland létszámfeletti hátvédjét, Stefan Gartenmannt.

A 27 esztendős középhátvéd a profik közt a holland Heerenveenben mutatkozott be, majd hazájában a SönderjyskE labdarúgója volt az FCM előtt. Gartenmann 2022-ben került mostani állomáshelyére, ahol 38 mérkőzésen jutott szóhoz, de az elmúlt idényt kölcsönben a skót élvonalbeli Aberdeen alkalmazásában töltötte. A dán védő a Premiership előző kiírásában 28 alapszakasz-mérkőzésen és öt alsóházi rájátszás-meccsen lépett színre. A skótoktól azonban a közelmúltban visszakerült a dánokhoz, akik továbbra sem számoltak vele, így az értékesítése mellett döntöttek.

“Stefant már régebb óta ismerjük, most pedig egy olyan kedvező lehetőség nyílt, hogy sikerült megszereznünk őt. Egy nagyon megbízható belső védő, aki mindig képes hozni az elvárt szintet. Nagyon jó karakter, nagyon jó mentalitású, profi gondolkodású játékos, aki a csapat struktúrája szempontjából is fontos szerepet tud majd betölteni. Fontos, hogy fenntartsuk a konkurenciaharcot ezen a poszton. Bízunk benne, hogy már rövid távon meg tudja oldani ezt a feladatot” – nyilatkozta az új szerzeményről Hajnal Tamás sportigazgató.

Gartenmann rendszeres szereplője volt a különböző dán korosztályos válogatottaknak, a felnőtt nemzeti csapatban azonban egyszer sem jutott szóhoz.