Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új csapata a Borussia Dortmundból 12 év után távozó Marco Reust! – hivatalos

Bejelentette új csapata a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund színeiből 12 esztendőt követőn távozó Marco Reust…

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

A Los Angeles Galaxy hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtették a Borussia Dortmund legendás támadóját, Marco Reust. A klub ingyen szerezte meg a rutinos német labdarúgó játékjogát, mivel szerződése a 2023/2024-es idény végén lejárt a BVB-val. Az LA Galaxy két és fél évre szóló megállapodást kötött Reusszal egyébként.

Marco Reus 2012 nyarán tért vissza nevelőegyesületéhez, azaz a Borussia Dortmundhoz. A kiváló képességű futballista egyértelműen igazi legenda lett a BVB-ban, viszont karrierje csúcsán rengeteg sérülés hátráltatta. Emiatt jó néhány tornáról lemaradt a német válogatottban, többek között kihagyta a 2014-es vb-t és a 2016-os Eb-t. Reus minden sorozatot figyelembe véve 429 mérkőzésen lépett pályára a Dortmundban, ezeken 170 találatot és 131 gólpasszt jegyzett. Társaival két Német Kupát és három Német Szuperkupát zsebelte be, a Bundesligában többször is ezüstérmes lett, de a várt bajnoki cím elmaradt, míg a Bajnokok Ligája döntőjébe kétszer jutott be a klub tagjaként.