Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia válogatott középpályással erősít az AC Milan – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan csapata közel áll ahhoz, hogy leigazolja az AS Monaco középpályását.

 (Photo by Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint az AC Milan közel áll Youssouf Fofana szerződtetéséhez az AS Monacótól egy 25 millió euró körüli összegű üzlet keretében. A 25 éves francia válogatott játékos négyéves szerződést ír alá, amelyhez plusz egy év opció is jár.

A korábbi hírek szerin a középpályás a Manchester Unitednél is szóba került, de nem volt világos, hogy mennyire komoly vagy előrehaladott a United érdeklődése.

Ha az üzlet létrejön, Fofana lesz a Milan ötödik nyári szerződtetése Alvaro Morata, Strahinja Pavlovic, Alex Jimenez és Emerson Royal érkezése után.

Fofana 2020 januárjában csatlakozott a Monacóhoz a Strasbourgból, és 175 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, amelyeken hét gólt szerzett.

A középpályás a 2022-es világbajnokságon Franciaország hét mérkőzéséből haton szerepelt, a Marokkó elleni elődöntő alkalmával kezdőként szerepelt, és csereként állt be az Argentína elleni döntő hosszabbításában is. Fofana három meccsen játszott csereként a nyári Európa-bajnokságon, köztük a Portugália elleni büntetőkkel megnyert negyeddöntőben.