Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real Betis és a Girona nem bírtak el egymással – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2024/25-ös szezonjának az első fordulójának a második mérkőzésén a Real Betis fogadta az elmúlt idény meglepetéscsapatát, a Gironát.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A Real Betis nagyon korán megtudta szerezni a vezetést, a 6. percben Nabil Fekir szögletére Marc Bartra érkezett a lehető legjobb ütemben és a védő erőből a léc alá bólintott, 1-0! A mérkőzés ugyan lendületes volt, de az első játékrészben már csak egyetlen komolyabb lehetőség alakult ki, Aitor Ruibal lövését azonban Gazzaniga hárítani tudta, így a szünetre egygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok.

A 61. percben a Girona is mutatott valamit, a Bragatól igazolt Abel Ruiz került helyzetbe, azonban a csatár csak a kapufát talált el. A 63. percben a Betis kettőre növelhette volna előnyét, Rodri lőhetett nagyon jó helyről, viszont a kapu közepét találta el, így a katalánok hálóőre hárítani tudott. A 73. percben pedig kiegyenlített a Girona, két cserejátékos, Iker Almena és Gabriel Misehouy hozták össze a találatot, előbbi egy remek cselsorozatot követően tette le a labdát utóbbinak, és a 19 éves holland középpályás a kapuba kotorta a labdát, 1-1! A 75. percben a Real Betis ismét előnyhöz juthatott volna, de Chimy Ávila pazar kapáslövése lejött a felső kapufáról. A hajrában kettészakadt a mezőny és kialakult egy kis adok-kapok, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Real Betis – Girona 1-1 (1-0)
Helyszín: Estadio Benito Villamarín (Sevilla), Vezette: M. Ortiz
Gólszerzők: Bartra (6.) ill. Misehouy (73.)
Sárga lap: Perraud (83.), Ruibal (87. – pályán kívül) ill.
Kiállítás:

Betis: Rui Silva – Sabaly, Bartra, D. Llorente, Perraud – Carvalho, Roca – Fornals (Rodri 59.), Fekir, Juanmi (Ezzalzouli 59.) – Ruibal. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Girona: Gazzaniga – A. Martínez, D. López, Blind, Gutierrez – Y. Herrera (Misehouy 71.), Romeu (Solis Romero 66.), I. Martín – Portu (Almena 66.), A. Ruiz (Krejci 81.), Gil (Stuani 81.). Vezetőedző: Míchel

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 1. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Csütörtök:
Athletic Bilbao – Getafe 1-1
Real Betis – Girona 1-1

Péntek:
19:00 Celta Vigo – Deportivo Alavés (Tv: Spíler2)
21:30 Las Palmas – Sevilla (Tv: Spíler2)

Szombat:
19:00 Osasuna – Leganés
21:30 Valencia – Barcelona (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
19:00 Real Sociedad – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)
21:30 Mallorca – Real Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
19:00 Valladolid – Espanyol (Tv: Spíler2)
21:30 Villarreal – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore