Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kétszer is vezetett a Sevilla, mégsem sikerült nyernie – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 1. fordulójának pénteki játéknapjának késő esti mérkőzésén a Sevilla a Las Palmashoz látogatott.

(Photo By Europa Press via Getty Images)

A Sevilla már a 4. percben vezetést szerezhetett volna, de Lucas Ocampos lövését Jasper Cillessen bravúrral hárítani tudta. A 25. percben azonban a holland kapus is tehetetlen volt, miután Pedrosa beadásába Alex Suárez rosszul ért bele és pechjére öngólt vétett, 0-1! A Las Palmas első komolyabb lehetősége a 37. percben alakult ki, azonban Oliver McBurnie lövését Nyland a kapufára tudta ütni. A 42. percben pedig újabb öngól született, ezúttal a túloldalon, Tanguy Nianzou próbált menteni, viszont rosszul nyúlt bele a labdába és a saját kapujába pofozta azt, 1-1!

Az 58. percben Albero Moleiro megszerezhette volna a vezetést is a “sárgáknak”, de Orjan Nyland résen volt és hárítani tudott. A 61. percben pedig ismét vezetést szereztek az andalúziaiak, Isaac Romero ment el a baloldalon, majd középre centerezett, amire a jobb oldali védő, Juanlu Sánchez érkezett a hosszú sarkon és lőtt a kapuba, 1-2! A Las Palmas azonban ismét egyenlíteni tudott, a 71. percben Sandro Ramírez kapott kiváló labdát Javier Munoztól, majd a támadó egy átvételt követően a hálóba juttatta a labdát, 2-2! A 74. percben harmadjára is vezetést szerezhetett volna a Sevilla, de Dodi Lukebakio elpuskázta lehetőségét, ígéretes helyről mellé lőtt. A hajrában még két vendég lehetőség alakult ki, mindkét alkalommal Djibril Sow lőhette volna meg a győzelmet érő találatot, azonban Jasper Cillessen hárítani tudta a svájci játékos próbálkozásait. A 2024/25-ös idényt ennek következtében a Las Palmas és a Sevilla is döntetlennel kezdi.

Las Palmas – Sevilla 2-2 (1-1)
Helyszín: Estadio de Gran Canaria (Las Palmas), Vezette: F. Maeso
Gólszerzők: T. Nianzou (42. – öngól), Sandro (71.) ill. Alex Suárez (25. – öngól), J. Sánchez (61.)
Sárga lap: Viti (81.), Marmol (90+7.) ill. J. Sánchez (34.), Pedrosa (80.)
Kiállítás:

Las Palmas: Cillessen – Marvin (Viti 76.), Alex Suárez, Marmol, Munoz – Kirian Rodríguez, Javier Munoz (McKenna 69.), Loidice (Fuster 69.), Moleiro (Bassinga 87.)- Mata (Sandro 69.), McBurnie (Cardona 87.). Vezetőedző: L. Carrion

Sevilla: Nyland – J. Sánchez (K. Salas 83.), Nianzou, Gudelj, Pedrosa – Carmona, Agoume, Sow – Lukebakio (J. Navas 74.), Romero (Peque 83.), Ocampos. Vezetőedző: J. García Pimienta

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 1. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Csütörtök:
Athletic Bilbao – Getafe 1-1
Real Betis – Girona 1-1

Péntek:
Celta Vigo – Deportivo Alavés 2-1
Las Palmas – Sevilla 2-2

Szombat:
19:00 Osasuna – Leganés
21:30 Valencia – Barcelona (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
19:00 Real Sociedad – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)
21:30 Mallorca – Real Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
19:00 Valladolid – Espanyol (Tv: Spíler2)
21:30 Villarreal – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore