Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: kiütéses győzelemmel jutott a következő körbe a Bayern München – videóval

A Bayern München számára is megkezdődött a 2024/25-ös szezon a Német Kupával (DFB Pokal), a bajorok a legjobb 32 közé jutásért mérkőztek meg a 2. Bundesliga egyik újoncával.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images)

A bajorok az első komolyabb lehetőségükből megszerezték a vezetést a 12. percben. A hazaiak kapuja előtt Kimmich tűnt fel, aki Pavlovic indítását követően került helyzetbe, de lövését Ortag védeni tudta, a kipattanót viszont Thomas Müller a kapuba lőtte, 0-1! A 15. percben pedig jött az újabb Bayern találat, Kim indította Gnabryt remekül, aki önzetlenül letette a labdát Müllernek, a rutinos támadó pedig a kapuba gurította a második gólját is a találkozón, 0-2! A 27. percben Raphael Guerreiro el is dönthette volna a továbbjutás sorsát, azonban nem célzott elég jól a kapu előteréből. Az első félidőben pedig már nem volt több helyzet, így kétgólos vendég előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben sokáig nem történt semmi, csak néhány átlövés volt, majd a 79. percben meglőtte a harmadik gólját a Bayern München. A debütáló Michael Olise húzta meg jobb oldalon a labdát, majd remekül centerezett honfitársának, Kingsley Comannak, aki kapásból a hálóba lőtt, 0-3! A hosszabbítás utolsó pillanataiban a csereként beálló Harry Kane is meglőtte a maga gólját, így az angol csatár állította be a 0-4-es végeredményt. A Bayern München újdonsült vezetőedzője, Vincent Kompany tehát sikerrel vette első tétmérkőzését a kispadon.

Ulm (II.) – Bayern München 0-4 (0-2)
Helyszín: Donaustadion (Ulm), Vezette: S. Jablonski
Gólszerzők: ill. T. Müller (12., 15.), K. Coman (79.), H. Kane (90+3.)
Sárga lap: Hyrylainen (29.), J. Reichert (45.) ill.
Kiállítás: ill.

Ulm: Ortag – Kolbe, Reichert, Strompf – Stoll, Brandt (Kolle 78.), Hyrylainen, Rosch – Chessa (Keller 63.), Higl (Telalovic 78.), Krattenmacher (J. Meier 63.). Vezetőedző: Thomas Worle

Bayern München: Neuer – Stanisic, Upamecano (Davies 85.), Kim, Guerreiro – Pavlovic, Kimmich – Gnabry, Musiala (Kane 63.), Tel (Coman 63.) – Müller. Vezetőedző: Vincent Kompany

A mérkőzés videós összefoglalója:

A pénteki játéknap további eredményei:
Hallescher (IV.) – St. Pauli 2-3- hosszabbítás után
Wehen (III.) – Mainz 1-3 – hosszabbítás után
Würzberger Kickers (IV.) – Hoffenheim 2-3 – büntetők után