Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Zirkzee góllal debütált, győzelemmel kezdte az új idényt a Manchester United! – videóval

Kezdetét vette az angol bajnokság (Premier League) 2024/2025-ös szezonja, melynek nyitó mérkőzését a Manchester United és a Fulham játszotta egymással.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Nagy iramot, de kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félidejének első fele. Az első lehetőség a 13. percben alakult ki, amikor Kenny Tete vállalkozott egy távoli lövésre, amit Onanának kellett nagy bravúrral a léc alól kitolnia. A túloldalon a 15. percben Casemiro veszélyeztetett, akinek a fejese kevéssel a léc felett szállt el. A 29. minutumban aztán komoly lehetőség adódott a “Vörös Ördögök” előtt, miután Leno adta el a labdát a kapu előterében, majd egy passz után Fernandes léphetett ki a leshatárról, de a lövését bravúrral védeni tudta a német kapus, javítva ezzel a hibáját. A 35. percben aztán Casemiro passzát követően ismét ziccerbe került Fernandes, de ezt a próbálkozását is hárítani tudta Leno nagy bravúrt bemutatva. Nem sokkal később egy szöglet után ismét Casemiro volt veszélyes fejjel, de ez a próbálkozása is kevéssel célt tévesztett.

A második játékrész első nagy lehetőségére az 53. percig kellett várni, amikor Rashford középre tett labdáját Mount próbálta meg közelről a hálóba pofozni, de Leno itt is jól zárta a szöget és védeni tudott. A 62. minutumban Onanától is szükség volt egy nagy védésre, aki Muniz megpattanó lövését kellett, hogy a kapu fölé tolja. A 74. percben egy hazai szabadrúgás után vezethetett egy gyors kontrát a Fulham, aminek a végén Pereira centerezését Martinez tudta kirúgni a kapu torkából, megmentve csapatát a kapott góltól. A véghajrában gyakran szétszakadt a pálya, mindkét fél igyekezett a másik csapat hibáiból építkezni, de a 87. percben végül megtört a jég. Garnacho ívelte be a labdát jobbról, amibe középen Zirkzee tudta beletenni a lábát, a labda pedig így jobb alsóban kötött ki, 1-0! A ráadás utolsó pillanataiban újabb gólt lőhettek volna a “Vörös Ördögök”, de Rashford passza után Garnacho nem tudta bevenni az üresen maradt kaput, így a United végül 1:0-ra nyerte meg a szezonnyitó mérkőzést.

Manchester United – Fulham 1-0 (0-0)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: R. Jones
Gólszerző:
Zirkzee (87.) ill.-
Sárga lapok: Mount (18.), Maguire (40.) ill. Bassey (25.), Pereira (70.), Cairney (73.)
Kiállítás:ill.-

Manchester United: Onana – Mazraoui (Evans 81.), Martinez, Maguire (de Ligt 81.), Dalot – Casemiro, Mainoo (McTominay 84.) – Rashford, Mount (Zirkzee 61.), Diallo (Garnacho 61.)  – Fernandes Vezetőedző: Erik ten Hag

Fulham: Leno – Tete, Diop, Bassey, Robinson – Lukic (Reed 90+1.), Pereira (Stansfield 90+1.) – Traoré (Wilson 78.), Smith Rowe (Cairney 64.), Iwobi – Muniz (Jiménez 78.) Vezetőedző: Marco Silva

A mérkőzés összefoglalója:

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Manchester United – Fulham 1-0

Szombat:
13:30 Ipswich Town – Liverpool (Tv: Spíler 1)
16:00 Arsenal – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)
16:00 Everton – Brighton
16:00 Newcastle United – Southampton (Tv: Match 4)
16:00 Nottingham Forest – Bournemouth (Tv: Spíler 2)
18:30 West Ham United – Aston Villa (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Brentford – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)
17:30 Chelsea – Manchester City (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Leicester City – Tottenham (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore