Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ádám Martin gyalog is menne Angliába, ha hívnák őt

Külföldi lap készített interjút az Európa-bajnokságon nagy népszerűséget szerző magyar támadóval…

(Photo by Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

A görög Aszterasz Tripoliszhoz szerződő magyar válogatott támadó, Ádám Martin a Sportbible részére adott tartalmas interjút, melyben szülőfalujáról és fizikai állapotáról is beszélt:

“Két évvel ezelőtt a válogatott szövetségi kapitánya üzent az ügynökömön keresztül, hogy csak akkor hívhat be, ha változtatok néhány dolgon és javítok a fizikai mutatóimon. Addig sem lazsáltam, de azóta még keményebben dolgozom magamon. Minden szempontból fejlődtem, még a gyorsaságom is fejlődött, pedig az nem jellemző ebben a korban. Jobb formában vagyok, mint valaha.”

“Itt mindenki ismer mindenkit. Amikor hazatérek, mindig érzem az emberek szeretetét és azt, hogy mennyire büszkék rám. Itt kezdtem az életemet. Falusi fiú vagyok, és mindig is az leszek. Nincs kapum, mert így mindenkinek kiintegethetek a kertből. Nyugodt és kiegyensúlyozott életet élünk” – mondta el Forráskútról.

A 29 éves támadó az interjúban elárulta, hogy nagyon szeretett volna Angliában játszani, ám végül nem kapott munkavállalói engedélyt az országban. Mióta az Egyesült Királyság 2021-ben kilépett az Európai Unióból, minden nem brit játékosnak egy pontszámítás alapján dől el a sorsa, mindenféle válogatottság és egyéb alapján. Ádámnak nem volt elég pontja, így lemaradt a Luton Townba szerződésről, melyre két évvel ezelőtt nyílt volna lehetősége.

“Sajnos nem csatlakozhattam a csapathoz. A mai napig Anglia az álmom. Gyalog is elmennék Angliába, ha egy ajánlatot kapnék a Championshipből. A sok párharc és a szurkolók. Az én játékstílusommal rengeteg egy az egy elleni helyzet adódik. Ideális lenne” – tette hozzá.

A csatár felidézte, hogy milyen jól érezte magát az Európa-bajnokságon, amelyről a Skócia elleni győzelem örök emlék marad a számára. Nyáron aztán Dél-Koreából Görögországba igazolt, pedig a brazil élvonalból a Vitória is hívta, de nem tudtak megegyezni.

“Be akarom bizonyítani, hogy különböző bajnokságokban is tudok jó eredményeket hozni. És ott van a 2026-os világbajnokság. Valóra vált álom lenne Magyarországot képviselni” – jegyezte meg.

A beszélgetés zárásaként Ádám leszögezte, hogy labdarúgó-pályafutása befejezése után a vidéki élet vár rá, távol a város zajától.