Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: fordított és nyert Valenciában a Barca! – videóval

A spanyol bajnokság első fordulójában számos futballistáját (anyagi nehézségek, sérülések) nélkülöző FC Barcelona, Robert Lewandowski duplájának köszönhetően hátrányból fordította a maga javára a Valencia elleni találkozóját.

(Photo by Pedro Salado/Getty Images)

 

Finoman szólva sem várta jó előjelekkel a Barca a bajnoki nyitányt, hiszen hogy mást ne mondjunk a sérült Frenkie De Jong, Gavi, Ansu Fati és Ronald Araujo ‘négyesén’ kívül Ilkay Günodgan és Dani Olmo sem léphetett pályára. Így fordulhatott elő, hogy a Barca középpályáján a 17 esztendős Marc Bernal, és a hozzá képest már rutinosnak számító, 20 esztendős Marc Casado tevékenykedhetett – Alejandro Baldéval, Pau Cubarsíval és Lamine Yamallal kiegészülve szinte a kezdőcsapat fele saját nevelésű játékosokból állt!

 

A katalánokon látszott is az összeszokottság hiánya, de becsületükre legyen mondva, tették a dolgukat, és még az sem zavarta meg a csapatot, hogy a lelkes és lendületes Valencia Hugo Duro fejes góljával a 44. percben megszerezte a vezetést.

A Barcát különösen a bekapott gól sem fogta meg, hiszen még az első félidő öt perces hosszabbításának legvégén Robert Lewandowski közelről egyenlített Lamine Yamal középre lőtt labdáját követően.

 

Érdekesség, hogy mindkét találatnál a videóbíró miután kivonalazta, megadta azokat.

A második félidőre igencsak beragadt a Valencia, amiért komoly árat is fizetett, miután egy Raphinha elleni szabálytalanság követően jogs büntetőhöz jutott a Barca, Robert Lewandowski pedig kíméletlenül értékesítette a tizenegyest.

 

A második Lewandwoski-gól után hirtelen ‘felébredt’ a Valencia, újra élet költözött a hazaik játékába, akik próbáltak nyomást is gyakorolni a katalánokra. A Barca azonban ha nem is csírájában, de elfojtotta a Valencia támadásait, hátul jól állt a lábán a katalán sztárcsapat; elől pedig a Lewandwoski – Lamal párosnak köszönhetően többször is veszélyeztetett.

Mivel újabb gól már nem esett, a Barca megnyerte a találkozót, önbizalom növelő három pontot szerezve.

 

Valencia – FC Barcelona 1-2 (1-1)
Mestalla stadion, Vezette: José Maria Sanchez Martinez
Gólszerzők: Duro (44.) illetve Lewandowski (45+5. és 48. -a másodikat büntetőből)
Sárga lap: Pepelu (38.), J. Vazquez (45+5.), Ruben Baraja (57. -pályán kívül) illetve Cubarsi (45+2.), Christensen (69.), Kounde (81.)
Piros lap:

Valencia: Mamardashvili – Correia, Mosquera, Gasiorowski, J. Vazquez (Tejon, 77.)- R. Mir (Otorbi, 77:), Pepelu, J. Guerra (Gillamon, 86.), D. Lopez (Foulquier, 66.)- H. Duro, A. Almeida (D. Gomez, 66.). Vezetőedző: Ruben Baraja

FC Barcelona: ter Stegen – Koundé, Cubarsí (Chrsitensen, 64.), I. Martinez, Baldé (G. Martin, 62.) – Bernal (E. Garcia, 71.), Casado – L. Yamal (P. Vitor, 86.), Raphina, F. Torres (Pedri, 64.) – Lewandowski. Vezetőedző: Hansli Flick

 

Korábban:

Osasuna – Leganes 1-1 (0-1)
Gólszerzők: J. Soriano (79. -öngól) illetve  J. Cruz (22.)

 

Az első forduló eredményei és teljes programja:

Csütörtök:
Athletic Bilbao – Getafe 1-1
Real Betis – Girona 1-1

Péntek:
Celta Vigo – Deportivo Alavés 2-1
Las Palmas – Sevilla 2-2

Szombat:
Osasuna – Leganés 1-1
Valencia – Barcelona 1-2

Vasárnap:
19:00 Real Sociedad – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)
21:30 Mallorca – Real Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
19:00 Valladolid – Espanyol (Tv: Spíler2)
21:30 Villarreal – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

 

A La Liga aktuális tabellája:

Standings provided by Sofascore