Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mason Greenwood duplázott, kiütéses győzelmet aratott idegenben a Marseille – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 1. fordulójának szombati játéknapján a Brest otthonába látogatott a nyáron a keretét komolyan megerősítő Marseille.

A Marseille számára kiválóan kezdődött a szezon és egyben a mérkőzés is, ugyanis már a 3. percben megszerezték a vezetést. A jobb oldalon kapott egy kiugratást Amine Harittól az új igazolás Mason Greenwood, majd lefutva védőjét éles szögből a kapuba lőtt, 0-1! A Brest gyorsan egyenlíthetett volna, de Romain Del Castillo elpuskázta a büntetőjét. A 26. percben Harit újabb gólpasszt osztott ki, sarokkal készítette le a lendületből érkező Luis Henrique elé, akinek lövése megpattant, így Bizot kapust becsapva a kapuban kötött ki a labda, 0-2! A 32. percben pedig duplázni tudott Mason Greenwood első tétmeccsén a Marseilleben, a 22 éves angol játékos egy büntetőt értékesített, 0-3! Már úgy tűnt, hogy el is dőlt a találkozó, de még a szünet előtt visszatudott jönni a meccsbe a Brest, Mahdi Camara vette be Rulli kapuját, 1-3!

A második félidőt is góllal kezdte a Marsille, a 48. percben egy baloldali beadást nem tudtak elrúgni a hazaiak, így a labda Luis Henrique elé pattant, aki 11 méterről a kivetődő Bizot alatt a kapuba lőtt, 1-4! A 69. percben meglőtte a másik új támadó igazolás, Elye Wahi is a maga gólját, a 21 éves csatár büntetőből tudott eredményes lenni, 1-5! A Marseille új vezetőedzője, Roberto De Zerbi ennek következtében egy kiütéses győzelemmel debütált a francia élvonalban.

Brest – Marseille 1-5 (1-3)
Helyszín: Stade Francis-Le Blé (Brest), Vezette: B. Bastien
Gólszerzők: M. Camara (45+6.) ill. M. Greenwood (3., 32. – büntetőből), Luis Henrique (26., 48.), E. Wahi (69. – büntetőből)
Sárga lap: Pereira Lage (16.), J. Martin (31.), Lala (45+2.), Amavi (74.) ill. Cornelius (8.)
Kiállítás:ill.

Brest: Bizot – Lala, Chardonnet, Le Cardinal, Amavi (Zogbe 84.) – J. Martin (Mbock 71.), Camara, Pereira Lage (Camblan 71.) – Del Castillo, Ajorque (Faivre 64.),  Le Douaron. Vezetőedző: Eric Roy

Marseille: Rulli – Lirola (Meite 71.), Balerdi, Cornelius, Murillo – Höjbjerg, Merlin – Greenwood, Harit (Abdallah 88.), Luis Henrique (Rongier 87.) – Wahi (Moumbagna 71. – Sternal 80.)). Vezetőedző: Roberto De Zerbi

A mérkőzés videós összefoglalója:

hamarosan…

Az 1. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Le Havre – PSG 1-4

Szombat:
Brest – Marseille 1-5
19:00 Reims – Lille
21:00 Monaco – St. Étienne

Vasárnap:
15:00 Auxerre – Nice
17:00 Angers – Lens
17:00 Montpellier – Strasbourg
17:00 Toulouse – Nantes
20:45 Rennes – Lyon

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore