Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: idegenben nyert rangadót a Salzburg

Az osztrák bajnokságban (Bundesliga) korábban egyeduralkodó Red Bull Salzburg az új idény harmadik fordulójában a LASK Linz vendégeként lépett pályára…

(Photo by Marcel van Dorst/NurPhoto via Getty Images)

Az előző idényben a második helyen végző Red Bull Salzburg 1-0-s győzelmet aratott a tavalyi bronzérmes LASK Linz otthonában. Az első félidőben végig a küzdelem dominált, miközben a kapuk keveset forogtak veszélyben, így találat sem született, bár mindkét csapat előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. A térfélcserét követően mindkét együttes aktívabban futballozott, ám amíg hazai oldalon kimaradtak a lehetőségek, addig a második etap derekánál Moussa Kounfolo Yeo előnyhöz juttatta a Salzburgot. Innentől kezdve a hátrányba kerülő linziek támadtak többet, azonban hiába próbálkoztak becsülettel, képtelenek voltak bevenni Blaswich kapuját, így a Red Bull mindhárom pontot magával vitte.

Pepijn Lijnders csapata így háromból három sikerrel vezeti az osztrák Bundesligát, a bajnoki címvédő Sturm Graz a nyitófordulós veresége révén hat ponttal követi őket.

LASK Linz – Red Bull Salzburg 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Yeo (64.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore