Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az AS Monaco középpályásával erősített az AC Milan! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették az AS Monaco középpályását, Youssouf Fofanát.

(Photo by Eurasia Sport Images/Getty Images)

Szinte egész nyáron téma volt, hogy Youssouf Fofanával szeretné megerősíteni a keretét az AC Milan együttese. Ezek a pletykák végül a mai nap folyamán váltak hivatalos közleménnyé, az olasz klub ugyanis megszerezte a védekező középpályás játékjogát. A transzfer megvalósulása érdekében 23 millió eurót fizetett a Milan, ami különböző bónuszok teljesülése esetén még további 2 millió euróval emelkedhet. A 25 éves középpályást a nyár folyamán a Manchester United és a West Ham United is csábította, de ő végül az AC Milan ajánlatát fogadta el.

Youssouf Fofana 2020 januárjában került 15 millió euró ellenében a Strasbourgtól a Monaco csapatához. A hercegségbeli klub színeiben a középpályás összesen 175 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 7 gólt és 15 gólpasszt jegyzett. Új csapatánál 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a 29-es számú mezt fogja viselni.

Fofana összességében a Milan ötödik nyári érkezője Strahinja Pavlovic, Emerson Royal, Álvaro Morata és Álex Jiménez után.