Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Olympique Marseille edzője, Roberto De Zerbi csak dicsérni tudta a duplázó Mason Greenwoodot

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nagyon jól kezdte a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) új szezonját az Olympique Marseille, miután 5-1-re verte idegenben a Brest csapatát. A mérkőzés után a marseille-iek új vezetőedzője, Roberto De Zerbi a találkozón duplázó új igazolásról, Mason Greenwoodról beszélt.

Roberto De Zerbi csak dicsérni tudta Mason Greenwoodot, miután a csatár két góllal debütált az Olympique Marseille-ben a Brest elleni 5-1-es győzelem alkalmával.

A 22 éves játékos, aki a 2023/24-es szezont a Getafénél töltötte kölcsönben, a nyáron  végleg a Marseille-hez igazolt a Manchester Unitedtől egy 26 millió eurós üzlet keretében. Az angol csatár azt követően vált átigazolhatóvá, hogy a United tavaly augusztusban megerősítette, hogy elállt attól a tervétől, hogy visszahozza az első csapatba.

„Ő egy rendkívüli játékos”

– mondta a mérkőzés után a franciak vezetőetődje, De Zerbi, akit a La Provence idézett.

„Örülök, hogy gólt szerzett, hiszen így kevésbé válik célponttá.”

Az angol csatár három perc elteltével nyitotta meg a gólok sorát, majd a 32. percben egy büntetőt is értékesített.

Greenwood 2022 januári letartóztatása óta nem képviselte a Manchester Unitedet. Az már korábban eldőlt, hogy Greenwood az Old Traffordtól távol folytatja pályafutását, miután az angol ügyészség megszüntette az ellene nemi erőszak kísérlete, testi sértés és kényszerítés miatt indított eljárást annak okán, hogy a koronatanúk visszavonták együttműködésket. Greenwood tagadta az összes ellene felhozott vádat.

(Borítókép: (Photo by Ian Horrocks/Sunderland AFC via Getty Images)