Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Hansi Flick bízik abban, hogy Gündogan marad a csapatnál

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hírek szerint a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona játékosa, Ilkay Gündogan még ebben az átigazolási időszakban távozni szeretne, az új vezetőedző, Hansi Flick azonban reméli, maradni fog. 

Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Hansi Flick szerint Ilkay Gündogan marad a csapatnál, miközben kétségek merültek fel a jövőjét illetően.

Gündogan elővigyázatosságból nem volt a csapatban a Valencia elleni szombati La Liga-győzelem alkalmával, miután hétfőn az AS Monaco ellen agyrázkódást szenvedett a Gamper-kupában.

Flick kifejtette, hogy az új idény előtt már beszélt a játékossal, hogy felmérje, mi a középpályás jelenlegi álláspontja. A legfrissebb hírek szerint Gündogan maga kérte, hogy még ebben az átigazolási időszakban távozhasson a klubtól.

„Beszéltem vele, hogy megtudjam, hogyan érzi magát a szezon előtt. Nagyon jól ismerem őt. Nagyra értékelem, mint játékost, és mint embert. Sok mindenről beszéltünk, de ez köztünk marad, nem tartozik másra. Van egy olyan érzésem, hogy maradni fog”.

Gündogan tavaly nyáron érkezett a Barcelonához ingyen a Manchester Citytől. Debütáló idényében 51 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, amelyeken 5 gólt és 14 gólpasszt jegyzett, és a csapat egyik legjobbjának tartották a csalódást keltő szezon során. Jelenlegi barcelonai szerződése 2025-ig szól.

A német válogatott értékesítés azonban nem jönne rosszul a Barcának, mivel ő a csapat harmadik legjobban kereső játékosa Frenkie de Jong és Robert Lewandowski után, a klub pedig továbbra is pénzügyi nehézségekkel küzd, és lejjebb kell vinniük a költségeiket.

A Barcelona augusztusban 60 millió euróért szerződtette Dani Olmót szerződtetésé az RB Leipzigtől, azonban ő sem tudott pályára lépni a Valencia ellen, miután még nem tudták regisztrálni a játékost a csapatba. Gündogán távozása ebben is a klub segítségére lehet.