Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéssel nyert a PSV, kikapott az Ajax az újonctól – KÖRKÉP

Szombaton és vasárnap játszották le a holland bajnokság (Eredivisie) második fordulójának mérkőzéseit…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A címvédő PSV Eindhoven a korai hátrányba kerülés ellenére a második meccsét is megnyerte, miután a vártnál nehezebben, 3-1-re múlta felül a Heracles Almelót idegenben. A házigazda már az ötödik percben lépéselőnybe került, melyre a mezőnyfölény ellenére a PSV csak a második félidő elején egy öngóllal tudott válaszolni. Szűk egy óra elteltével Johan Bakayoko már a favoritot jutatta előnyhöz, majd a 90. percben egy újabb találattal sikerült bebiztosítani a győzelmet. Peter Bosz legénysége így két győzelemmel vezeti a bajnokságot.

Heracles Almelo – PSV Eindhoven 1-3 (1-0)
Gólszerzők: De Keersmaecker (5.), ill. Mesik (52. – öngól), J. Bakayoko (59.), Driouech (90.)

A két szezonnal ezelőtti győztes Feyenoord javította az első fordulós döntetlenjét, és 5-1-re diadalmaskodott a PEC Zwolle vendégeként, miután a második félidőben padlóra küldte az ellenfelet. A rotterdamiak ugyan már a negyedik minutumban vezetést szereztek Igor Paixao találatával, az első félidőben még csak 1-0-ra vezettek. A szünet után viszont öt perc alatt újabb két góllal minden kérdést eldöntöttek, ráadásul az előző idény gólfelelőse, Santiago Giménez is megérkezett, a mexikói csatár a 68. és a 71. percben volt eredményes, így kiütésessé növelte a különbséget. A hazaiak erejéből csak egy becsületgólra futotta, de a súlyos fiaskót képtelenek voltak elkerülni.

PEC Zwolle – Feyenoord 1-5 (0-1)
Gólszerzők: Krastev (87.), ill. Paixao (4.), Stengs (46.), Hancko (51.), S. Giménez (68., 71.)

Az előző idényben botladozó AFC Ajax jókora meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett az élvonalba frissen visszatérő NAC Breda ellen. A gól nélküli első félidőben még az amszterdamiak veszélyeztettek, de nem tudtak sikerrel járni a hazai kapu előtt. A szünet után a NAC megszerezte a vezetést, melyre az Ajax öt perc alatt válaszolni tudott, azonban Francesco Farioli együttese nemhogy a győztes gólt nem szerezte meg, hanem a 91. percben Jan Van den Bergh góljával a Breda tartotta otthon a három pontot. Az Ajax így két meccs után egy-egy győzelemmel és vereséggel rendelkezik.

NAC Breda – AFC Ajax 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Garbett (58.), J. Van den Bergh (90+1.), ill. Hato (63.)

A PSV mellett az AZ Alkmaar ugyancsak megnyerte mindkét eddigi meccsét, a második körben hazai pályán 1-0-ra győzött a NEC Nijmegen ellen. A mérkőzés egyetlen gólja a 16. minutumban született Sven Mijnans jóvoltából, később a hazaiak helyzetei rendre kimaradtak, és a vendégek sem  jártak sikerrel. Az AZ így két minimális sikerrel, de hat ponttal kezdte a bajnokságot.

AZ Alkmaar – NEC Nijmegen 1-0 (1-0)
Gólszerző: Mijnans (16.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore