Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatér a Sevilla világbajnok hátvédje – sajtóhír

Nemzetközi sajtóértesülések szerint megszületett a megállapodás arról, hogy a rutinos argentin hátvéd visszatér hazájába…

(Photo by Jesus Ruiz/Quality Sport Images/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint a Sevilla rutinos balhátvédje, Marcos Acuna a River Plate játékosa lesz, és napokon belül csatlakozik a csapathoz.

A 33 éves balhátvéd annak idején hazájában a Ferro Carril Oeste és a Racing Club labdarúgója volt, majd a portugál Sporting CP csapatában szerepelt 2017-től 2020-ig. Acuna négy évvel ezelőtt igazolt az andalúziai együtteshez, mely színeiben mostanáig 149 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt hat gólt és 16 gólpasszt regisztrált. A Sevillával 2023-ban Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert, az utolsó szezonjában 21 bajnokin, valamint három BL-találkozón jutott szóhoz.

Acuna évek óta meghatározó játékosa a Lionel Scaloni vezette argentin válogatottnak. A rutinos bekk 2016 óta 59 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, tagja volt a 2021-ben és 2024-ben Copa Américát, valmint a 2022-ben világbajnokságot nyerő együttesnek is.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!