Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: a Philadelphia Union tizenegyesekkel jutott az elődöntőbe – videóval

Az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatai számára kiírt Leagues Cup nevű sorozatban már az egyenes kiesési szakasz mérkőzéseit bonyolítják le…

(Photo by Jeff Dean/Getty Images)

A Leagues Cup negyeddöntőjében a Philadelphia Union 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban múlta felül a mexikói Mazatlán együttesét a Subaru Parkban. Az első játékrészben sokáig bármelyik csapat megszerezhette volna a vezetést, a két kapus remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. Az első félidő ráadásában a hazaiak gólvágója, Baribo rövid időn belül beszedett két sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, így az Union tíz emberrel maradt a folytatásra. Ennek ellenére még a hosszabbításban meg tudták szerezni a vezetést, miután egy kiugrás végén Mikael Uhre éles szögből szerzett parádés gólt.

A szünet után Uhre ismét ziccerben ugorhatott ki, ezúttal azonban elpuskázta a lehetőséget. Szűk negyedóra elteltével az emberelőnyben játszó mexikóiak kiegyenlítetek, Arciga bejátszásából Jesús Escoboza fejelt védhetetlenül a hálóba. A hátralévő játékidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Philly még emberhátrányban is egyenrangú ellenfél tudott lenni, azonban egyik fél sem tudott gólt szerezni. A 90 perc után jöhettek a tizenegyesek, amely során Blake rögtön az első három lövésből kettőt hárított, így az Unionnak még egy hiba is belefért, megnyerte a párharcot.

A Philadelphia Union magyar válogatott középpályása, Gazdag Dániel kezdőként 82 percet töltött a pályán. Csapata az elődöntőben az MLS-bajnok Columbus Crew csapatával mérkőzhet meg jövő szerdán.

Philadelphia Union – Mazatlán 1-1 (1-0) – tizenegyesekkel: 4-3
Gólszerzők: Uhre (45+3.), ill. Escoboza (59.)
Kiállítva: Baribo (45+1.), ill.