Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Negyedik lett a magyar U17-es válogatott a Telki Kupán

Az elmúlt napokban rendezték meg az idén 43. alkalommal kiírt Telki Kupát…

(Photo by Ben McShane – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A magyar U17-es válogatott az első két mérkőzését elvesztette Izland ellen 1-0-ra és Dél-Korea ellen 2-0-ra, majd a tornagyőztes Olaszország elleni 2-2-es döntetlennel a negyedik helyen zárta a négycsapatos Telki Kupát.

Németh Antal csapata a szombati utolsó fordulóban játszotta a legjobb mérkőzését, amikor húsz perc után már 2-0-ra vezetett az olaszok ellen, akik azonban ki tudtak egyenlíteni, így nem sikerült győzelemmel zárni a tornát.

“Az eredménytől függetlenül is azt érzem, hogy sokat lépett előre a csapat a torna során, látható volt a folyamatos fejlődés, ezt az ívet szeretnénk tartani a novemberi Eb-selejtezőkig. Az első meccsen még nem volt meg az összhang a játékosok között, a második meccset a helyzetek alapján megnyerhettük volna, és végül a harmadik meccsen, a legjobb ellenféllel szemben már egész biztatóan játszottunk. Mentálisan nagyon erős volt ma a csapat, ennek köszönhetően akár meg is nyerhettük volna a meccset, igaz, a játék képe alapján a döntetlen jóval reálisabb eredmény” – mondta el a harmadik mérkőzés után a szövetségi edző.

A végső győztes taljánok mögött az északiak végeztek a második helyen, Dél-Korea pedig harmadik lett, a mieink egy ponttal végeztek sereghajtóként.