Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego Simeone szerint tökéletesen illik csapatába az új igazolás

Ahogyan arról beszámoltunk, az Atlético Madrid a közelmúltban szerződtette a Manchester City világbajnok csatárát…

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone egy interjúban kijelentette, hogy rendkívül fontos lépésnek tartja, hogy csapata leigazolta Julián Álvarezt a Manchester City-től:

“Julián olyan játékos, akit mindannyian nagyon vártunk és aki segít nekünk jobbá válni. Nagyon lelkes, olyasvalaki, aki tudja, honnan jött és merre tart. A jellegzetességei passzolnak az Atlético DNS-ébe”

A 24 éves támadó két évvel ezelőtt a River Plate-től került a City-hez, amely színeiben minden sorozatot figyelembe véve 103 mérkőzésen 36 alkalommal volt eredményes. Álvarez fontos kiegészítő embere volt az 2022-2023-as szezonban triplázó, valamint a legutóbbi idényben angol bajnoki címet nyerő együttesnek, azonban több játéklehetőségre vágyott, így kapóra jött számára az Atlético érdeklődése.

A kiszivárgott híresztelések értelmében a “matracosok” 75+20 millió eurót fizetnek az új befejező csatár szolgálataiért cserébe a City-nek.

Álvarez a közelmúltban így fogalmazott a Simeone családról: “Lassan megismerem az egész famíliát, hiszen Gianlucával a River tartalékjai között, Giovannival az argentin válogatottban, Giulianóval pedig az olimpián játszottam együtt. Mostantól pedig Diego lesz az edzőm, alig várom.”

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!