Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott labdarúgó térhet haza a Ferencvároshoz – sajtóhír

Hazai sajtóbeszámolók szerint a magyar bajnok Ferencváros csaphat le az olasz élvonalbeli klub alkalmazásában álló magyar válogatott támadóra…

(Photo by Jeroen van den Berg/Soccrates/Getty Images)

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros megszerezheti a Torino magyar játékosa, Horváth Krisztofer játékjogát, miután kiderült, hogy az olasz élvonalbeli klub továbbra sem számít a fiatal labdarúgóra.

A 22 éves támadó középpályás a Hévíz és a Zalaegerszeg csapatában nevelkedett, majd 2019-ben a SPAL-hoz került először Olaszországba. Horváth 2020-ban szerződött a Torinóhoz, azonban a nagy múltú együttes első csapatában egyetlen mérkőzést sem játszott, azóta rendszerint hazánkban játszott kölcsönben. Az elmúlt években Szegedre, Debrecenbe, végül pedig Kecskemétre adták kölcsön. Utóbbinál az előző másfél idényt töltötte, ezalatt 47 bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerzett, valamint kiosztott 8 gólpasszt, és a KTE legjobbjai közé tartozott.

Horváth rendszeresen tagja volt az U21-es válogatott keretének, az utóbbi időben pedig a felnőtt válogatottban is meghívást kapott, mostanáig két mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben.

A lap úgy tudja, hogy ha minden jól alakul, akkor Horváth átigazolására még az aktuális átigazolási időszakban sor kerülhet.