Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelonánál köthet ki a Juventus létszámfeletti játékosa – sajtóhír

Az aktuális olasz sajtóbeszámolók szerint külföldön folytatná pályafutását a Juventus távozásra ítélt labdarúgója…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Sky Sport Italia beszámolói szerint Federico Chiesa ügynöke, Fali Ramadani felvette a kapcsolatot a Barcelona vezetőségével a Juventus létszámfeletti játékosának szerződétetésével kapcsolatban, és a felek közt megkezdődtek az egyeztetések az átigazolásáról.

A 26 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 131 mérkőzésen 32gólt szerzett és 23 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, de menet közben egy súlyos sérülés is nehezítette a kibontakozását, a legutóbbi idényben pedig sok kritika érte őt házon belül a teljesítménye miatt. Chiesa kilencszer volt eredményes a Serie A 2023-2024-es idényében 33 pályára lépés alatt.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini 2021-ben Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus játékosa 2018 óta 51 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben, ezeken hét gólt szerzett.

A játékos jelenlegi szerződése jövő nyárig érvényes a torinóiaknál, így ezen a nyáron még átigazolási díj ellenében válhatnak meg tőle, azonban a korábban emlegetett 25-30 millió eurós összeget bizonyára egyetlen klub sem fogja megfizetni érte, hanem ennél is alacsonyabb összeg ellenében válthat.

Chiesát korábban egy sor olasz vetélytárssal boronálták össze, azonban a forrás úgy tudja, hogy a játékos inkább külföldön szeretne játszani.