Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a szezonbeli első vereség után menesztették a Vasas edzőjét – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Vasas fontos bejelentést tett…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A Vasas hivatalos oldalán tudatta, hogy a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Gera Zoltán vezetőedzővel és Csizmadia Csaba másodedzővel.

Az egykori kiváló játékos február végén váltotta Desits Szilárdot az angyalföldiek kispadján, azonban a csapat nem tudta kiharcolni a feljutást, a harmadik helyen végzett az NB II-ben. Gera ennek ellenére maradt az újabb másodosztályú szezonra a kispadon, irányításával a Vasas az első négy fordulóban hét pontot szerzett, az egyetlen vereségét hétfőn szenvedte el, amikor az újonc Tatabánya óriási meglepetésre elvitte a három pontot az Illovszky Stadionból.

Gera összesen 18 mérkőzésen irányította a piros-kékeket, ezeken 10 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt a csapat mérlege.

“A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontottunk Gera Zoltán vezetőedzővel, valamint Csizmadia Csaba asszisztensedzővel. Köszönjük nekik, amit a Vasasért tettek, további edzői karrierjükhöz pedig sok sikert kívánunk. Ameddig a távozó szakemberek végleges pótlása nem történik meg, NB II-es együttesünk irányítását ideiglenesen megbízott vezetőedzőként az NB III-as csapatunk edzője, László András veszi át, a ma délutáni edzést már ő tartja az első csapatnak” – nyilatkozta Nagy Miklós sportigazgató.

A csapat irányítását tehát átmenetileg László András veszi át, de bizonyára hamarosan új főállású trénert fognak kinevezni.