Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: Gazdag gólja ellenére nem jutott döntőbe a Philadelphia Union – videóval

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezték az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatai számára kiírt közös sorozat, a Leagues Cup elődöntőit…

(Photo by Kirk Irwin/Getty Images)

A Leagues Cup elődöntőjében a Columbus Crew esélyeshez méltóan, 3-1-es győzelmet aratott a Philadelphia Union ellen a Lumen Fielden. A hazaiak remekül kezdték a mérkőzést, és több kimaradt lehetőség után az első tíz perc végén megszerezték a vezetést, amikor Diego Rossi közvetlen közelről fejelt a hálóba elegáns mozdulattal egy kipattanót. A bekapott gól után a Philly azonnal felbátorodott és ráerőltette akaratát az ellenfélre. Egy ideig még kimaradtak a lehetőségek, azonban az első félóra vgézetével a letámadás eredményeként egy labdaszerzést követően Gazdag Dániel megszerezte a vendégek egyenlítő gólját. A Crew továbbra sem hagyta annyiban, ismét támadásba lendült és nem sokkal a szünet előtt Diego Rossi újabb gólt szerzett, az uruguayi csatár ezúttal a C. Ramíreztől kapott remek passzból volt eredményes. Az első játékrész végeztével így a Columbus vezetett 2-1-re. A térfélcsere után nyolc perccel Cucho Hernández növelte a házigazda előnyét, miután a saját fejese után kipattanót piszkált közelről a kapuba. A hátralévő játékidőben a vendégek hiába próbálkoztak, képtelenek voltak feljebb zárkózni, így az MLS 2023-as bajnoka jutott be a sorozat döntőjébe.

Columbus Crew – Philadelphia Union 3-1 (2-1)
Gólszerzők: D. Rossi (12., 43.), Cucho Hernández (53.), ill. Gazdag D. (32.)

 

A döntőben a Crew ellenfele a két évvel ezelőtti MLS-győztes Los Angeles FC lesz, míg Gazdagék a bronzmérkőzést a Colorado Rapids ellen vívhatják.