Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi elismerte a hibáját, és ígéretet tett

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hosszabb interjút adott a közmédia sportcsatornájának…

(Photo by Carl Recine/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4 Sportnak adott hosszabb interjújában visszatekintette a nyári Európa-bajnokságra és a közelgő Nemzetek Ligája küzdelmeiről is beszélt.

“Az embernek önkritikusan is át kell gondolnia a dolgokat, s még egyszer ugyanazokat a hibákat nem szabad elkövetnünk. Remélem, ez már a következő mérkőzésen is látszódni fog. Időre volt szükségem, hogy megemésszem a történteket. Nehéz volt, hogy Skócia ellen vasárnap játszottunk, így ki kellett várni a többi meccs eredményét, amelyek eldöntötték a sorsunkat. Ami Grúzia és Portugália között történt, az megismételhetetlen, de ami megtörtént, az megtörtént. Nem lett volna szabad másokra alapoznunk a továbbjutásunkat. Arra kell összpontosítanunk, hogy ne féljünk az egy-egy elleni játéktól. Most ez a labdarúgás jövője.”

“Lesznek új arcok a szeptemberi Nemzetek Ligája-keretben, de meglesz az oka annak, ha újoncot avatunk. A nagyobb játékperccel bíró játékosokat szeretem választani, valamint elvárom mindenkitől, hogy legyen benne győzni akarás és örüljön annak, ha meghívják a válogatottba. Mert ha nem örül neki, akkor ott valami nincs rendben” – tette hozzá az olasz szakembert.

“Nagyon jó volt látni a derbin, ahogy visszatért a pályára. Egy ilyen sérülés nyomot is hagyhatott volna benne, de a derbin úgy játszotta meg a labdákat, mintha mi sem történt volna” – mondta el Rossi a sérülésből visszatérő Varga Barnabásról.

“Nálunk ő nem annyira 10-es, hanem inkább egy mindenes középpályás. Egy kicsit máshogy használjuk őt, mint a Liverpool” – említette Szoboszlai Dominik posztja kapcsán.

Rossi leszögezte, hogy a magyar válogatottnak úgy kell tekintenie a Nemzetek Ligájára, mint egy világbajnoki előselejtezőre, hiszen ettől is függ, hogy milyen csoportba kerül a csapat a vb-kvalifikációban.