Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: leadta kétgólos előnyét, de egy 101. percben lőtt góllal így is győzelemmel indított a címvédő! – videóval

Kezdetét vette a német bajnokság (Bundesliga) 2024/2025-ös szezonja, ahol a nyitó mérkőzést a címvédő Bayer Leverkusen játszotta a Borussia Mönchengladbach otthonában.

(Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images via Getty Images)

Nem kellett sokat várni a szezon első góljára, amit a címvédő Leverkusen lőtt a 12. percben. Ekkor Frimpong tudott labdát szerezni a szélen, majd a beadása lepattant egy védőről pont Xhaka elé, aki 25 méterről védhetetlenül a jobb felsőbe bombázta a játékszert, 0-1! A 18. minutumban Boniface duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, miután a tizenhatoson belülről kapura tudott lőni, de a próbálkozása a felső lécet találta el. A 23. percben Tapsoba vállalt el egy lövést jó 30 méterre a kaputól, de az ő próbálkozásánál is a kapufa mentette meg a hazai gárdát. A játékrész második felében már a Gladbach is tudott veszélyt jelenteni a Leverkusen kapujára, ennek első jele a 37. percben alakult ki, amikor Kleindienst tizenhatosról eleresztett lövése centikkel kerülte el Hradecky kapuját. A 38. percben aztán tovább tudta növelni az előnyét a Leverkusen! Egy beadás után Grimaldo tudott kapura lőni, amit Omlin még hárítani tudott, de a kipattanót Wirtz már a hálóba vágta, 0-2! A szünet előtt ugyan a Gladbach is betalált Kleindienst révén, de ezt a találatot a játékvezető végül érvénytelenítette, így a Leverkusen kétgólos előnnyel vonulhatott a félidei szünetre.

A második játékrész első veszélyes lehetősége az 57. percben alakult ki, amikor Xhaka passza után Frimpong került ígéretes helyzetbe, ám a szélső emelése elakadt Omlinban, így nem dőlt el végleg az összecsapás. Nem sokkal később aztán közelebb is tudott zárkózni a hazai gárda! Egy beívelt szabadrúgást Itakura tudott középre fejelni, ott pedig Elvedi továbbította közelről a hálóba a labdát, 1-2! A 68. percben Boniface állíthatta volna vissza a kétgólos különbséget, miután egy szép lövőcsellel elküldte a védőjét, de az ezt követő lövése kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A véghajrára fordulva a Leverkusen irányította a játékot, de a 85. percben így is egyenlíteni tudott a Gladbach, miután Stöger jó meglátása után Kleindienst hat méterről a hálóba kotorta a labdát, 2-2! A 91. percben Grimaldo révén kerülhetett volna újból előnybe a címvédő, de Grimaldo 8 méterről a kapu fölé lőtt. A folytatásban is nagyon nyomtak a vendégek, és a 100. percben hosszas videózás után büntetőt ítélt a játékvezető, miután Itakura Adli lábát találta el a tizenhatoson belül! A labda mögé Wirtz állt, aknek a lövését ugyan kivédte Omlin, de a kipattanót Wirtz már a hálóba vágta, 2-3! A Leverkusen tehát ugyan leadta kétgólos előnyét, de végül így is győzelemmel tudta indítani az új szezont.

B. Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 2-3 (0-2)
Helyszín:
Borussia-Park Vezette: R. Schröder
Gólszerzők:
Elvedi (59.), Kleindienst (85.) ill. Xhaka (12.), Wirtz (38., 90+11.)
Sárga lapok: Lainer (90+13.) ill.
Kiállítás:ill.-

B. Mönchengladbach: Omlin – Netz (Chiarodia 90+5.), Elvedi, Itakura, Scally – Weigl, Reitz (Sander 71.) – Plea (Cvancara 71.), Stöger, Honorat (Lainer 90+5.) – Kleindienst (Ngoumou 90+5.) Vezetőedző: Gerardo Seoane

Bayer Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Andrich (Garcia 82.), Xhaka, Grimaldo – Hofmann (Terrier 65.), Wirtz – Boniface (Adli 82.) Vezetőedző: Xabi Alonso

A mérkőzés összefoglalója:

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
B. Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 2-3

Szombat:
15:30 Augsburg – Werder Bremen
15:30 Freiburg – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)
15:30 Hoffenheim – Holstein Kiel
15:30 Mainz – Union Berlin
15:30 RB Leipzig – VfL Bochum
18:30 Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Bayern München (Tv: Aréna 4)
17:30 St. Pauli – Heidenheim (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore