Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiába igazolt a magyar válogatott kapus – HIVATALOS

A Magyar Kupa-győztes Paks együttese elköszönt a csapat rutinos hálóőrétől…

(Photo by Florencia Tan Jun – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Paks hivatalos honlapján keresztül köszönt el magyar válogatott kapusától, Szappanos Pétertől, aki Szaúd-Arábiában folytatja karrierjét.

A 33 éves hálóőr eddig pályafutása során kizárólag Magyarországon védett, Szappanos a Ferencváros mellett a Dunaharaszti, a Tatabánya, a Zalaegerszeg, a Mezőkövesd és a Budapest Honvéd alkalmazásában állt, mielőtt 2023-ban a tolnaiakhoz szerződött volt. A rutinos kapus 2022-ben egy Görögország elleni felkészülésen védhette néhány perc erejéig a magyar válogatott kapuját, azóta gyakran tagja volt a keretnek, az idei Európa-bajnokságon is ő volt a magyar együttes harmadik számú kapusa, azonban nem jutott szóhoz a tornán.

Szappanos az elmúlt években eddig 168 mérkőzésen szerepelt az NB I-ben, a tolnai csapat kapuját 40 mérkőzésen védte.

“Mindenekelőtt nagyon köszönöm a klubnak a lehetőséget, hogy egy éve, nehéz helyzetben leigazolt. Merem állítani, tavaly nyáron én is a legjobb döntést hoztam, hogy Paksra érkeztem, ez szerencsére eredményekben is megmutatkozott, klubtörténelmet tudtunk írni. Nagyon sok kiváló embert ismertem meg, eddigi pályafutásom csúcsa volt a Pakson töltött időszak, ahol, mondhatom, otthonra leltem. Köszönöm a szurkolóknak azt a töretlen biztatást és támogatást, amit meccsről meccsre kaptam. Pakson példaértékű a szurkolás, és az, amit a csapatért tesznek. Olyan lehetőség előtt álltam, amit – úgy gondolom – muszáj volt elfogadnom. Kiskorom óta azért dolgoztam, hogy egyszer külföldre igazolhassak, és szerintem nem kell ecsetelnem, milyen ellenfelek ellen léphetek majd pályára. Tiszta szívemből szurkolok a csapatnak, hogy sikerüljön elérni a Konferencia-liga csoportkörét, és úgy gondolom, erre nagy százalékban meg is van az esély. A csapat, a vezetők, és természetesen a szurkolók, valamint az egész város is nagyon megérdemelné” köszönt el a magyar kapus a Pakstól.

Sajtóhírek szerint Szappanos a Slaven Bilic vezette Al-Fateh játékosa lesz, amely hamarosan bemutatja őt.