Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Bynoe-Gittens duplájának köszönhetően győzelemmel kezdte az új idényt a Dortmund – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 1. fordulójának szombati játéknapjának az esti mérkőzésén a BVB hazai környezetben gyűrte le a Frankfurtot.

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

Az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott, az 5. percben egy szögletet követően Hugo Ekitike tudott kapura lőni, azonban nem célzott elég jól, így mellé ment. A következő komoly gólszerzési esély a 30. percben alakult ki, Sabitzer lőhetett ígéretes helyről, de Kevin Trapp hárítani tudta a próbálkozást.

Az 57. percben Omar Marmous előtt adódott gólszerzési esély, azonban nem tudott túljárni Gregor Kobel eszén. A 71. percben ismét a Frankfurt veszélyeztetett, Fares Chaibi viszont fölé lőtt ígéretes helyről. A 72. percben a csereként beálló Bynoe-Gittens megszerezte a vezetést a Dortmund számára, Pascal Gross tette le a labdát az angol támadónak, aki egy cselt követően éles szögből 12 méterről gyönyörűen rúgta a bal felsőbe a labdát, 1-0! A győzelmet a hosszabbításban biztosította be a BVB, egy vendég szabadrúgást követően vezettek végig egy gyors kontrát, Bensebaini tette le a labdát, Bynoe-Gittensnek, aki a saját térfelének a közepén lefordult védőjéről, majd egészen a kapuig sprintelt a labdával és nem hibázta el a ziccerét, 2-0! A Borussia Dortmund így győzelemmel kezdte a 2024/25-ös idényt.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2-0 (0-0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Veztte: F. Zwayer
Gólszerzők: Bynoe-Gittens (72., 90+3.) ill.
Sárga lap:ill. Skhiri (86.)
Kiállítás:ill.

Dortmund: Kobel – Anton, Süle, Schlotterbeck – Ryerson, Can (Reyna 81.), Gross, Malen (Beier 59.) – Sabitzer (Nmecha 81.), Brandt (Bensebaini 85.) – Adeyemi (Bynoe-Gittens 59.). Vezetőedző: Nuri Sahin

Frankfurt: Trapp – Kristensen, Koch, Tuta, Theate (Nkounkou 69.) – Skhiri, Larsson – Marmoush (Matanovic 69.), Götze (Hojlund 77.), Chaibi (Uzun 78.) – Ekitike (Knauff 78.). Vezetőedző: Dino Toppmöller

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 2-3

Szombat:
Augsburg – Werder Bremen 2-2
Freiburg – VfB Stuttgart 3-1
Hoffenheim – Holstein Kiel 3-2
Mainz – Union Berlin 1-1
RB Leipzig – VfL Bochum 1-0
Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2-0

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Bayern München (Tv: Aréna 4)
17:30 St. Pauli – Heidenheim (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore