Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Tottenham hazai pályán ütötte ki az Evertont – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójának szombati játéknapján a Spurs nagyon simán húzta be a három pontot a liverpooli kékek ellenében.

(Photo by John Walton/PA Images via Getty Images)

A Tottenham nagy helyzetekkel kezdte a mérkőzést, de nem sikerült betalálnia sem Romerónak, sem Sonnak és Maddisonnak se. A vezetést végül a 14. percben szerezte meg a Spurs, egy remek kispasszos játékot követően Kulusevski tette le a labdát Bissoumának, aki 17 méterről gyönyörű gólt lőtt a jobb felsőbe, 1-0! Az előnyét gyorsan megduplázta a hazai együttes, Jordan Pickford hibázott nagyon, amelyet Son Heung-Min használt ki, a dél-koreai játékos lecsapott a labdára és az üres kapuba lőtt, 2-0!

Az Evertonnak egyetlen ígéretes próbálkozása volt, az 58. percben Jesper Lindström lőhetett jó helyről, de Vicario védeni tudta a próbálkozást. A mindent eldöntő találatot a 71. percben szerezte meg a Tottenham, James Maddison szögletére Cristian Romero érkezett a legjobb ütemben és bólintott a kapuba, 3-0! A Spurs azonban nem állta le, a 77. percben újabb gólt szereztek, Van de Ven a saját 16-osánál szerzett labdával egészen az Everton 16-osáig rohant, majd letette baloldalra a labdát Sonnak, aki éles szögből Pickford mellett a hálóba lőtt, 4-0! A Tottenham ezzel nagyon sima győzelmet aratott, és megszerezte első győzelmét az új idényben, míg az Everton elvesztette a második mérkőzését is, sőt, 0-7-es gólkülönbséggel állnak mindössze két fordulót követően.

Tottenham – Everton 4-0 (2-0)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London), Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: Bissouma (14.), Son Heung-Min (25., 77.), Romero (71.) ill.
Sárga lap: ill.
Kiállítás:ill.

Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Van de Ven, Udogie (Spence 73.) – Kulusevski (Sarr 67.), Bissouma (Gray 73.), Maddison (Bergvall 79.) – Johnson, Son, Odobert (Richarlison 66.). Vezetőedző: Ange Postecoglou

Everton: Pickford – Dixon, Tarkowski, Keane, Mykoleno – Iroegbunam, Gueye (Armstrong 90+1.) – Harrison (Lindström 57.), Doucouré (Ndiaye 57.), McNeil – Calvert-Lewin (Beto 72.). Vezetőedző: Sean Dyche

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 2. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brighton – Manchester United 2-1
Crystal Palace – West Ham United 0-2
Fulham – Leicester City 2-1
Manchester City – Ipswich Town 4-1
Southampton – Nottingham Forest 0-1
Tottenham – Everton 4-0
18:30 Aston Villa – Arsenal

Vasárnap:
15:00 Bournemouth – Newcastle United (Tv: Spíler 1)
15:00 Wolverhampton – Chelsea (Tv: Match 4)
17:30 Liverpool – Brentford (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore