Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: vezetett az Ipswich, de Haaland vezérletével nagyon könnyed győzelmet aratott a Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 2. fordulójának szombati játéknapján a címvédő Manchester City az újonc Ipswich Town csapatát látta vendégül.

(Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Ahogyan az várható volt, az első percektől kezdve komoly fölényben futballozott a Manchester City, a vezetést mégis az Ipswich szerezte meg. A 7. percben Johnson ugratta ki kiváló ütemben Szmodicsot, akinek a lövésébe Ederson ugyan bele tudott érni, de a labda így is a hálóban kötött ki, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, a 10. percben ugyanis büntetőhöz jutott a Manchester City, miután Davis szabálytalankodott Savinhoval szemben. A labda mögé Haaland állt, ő pedig higgadtan értékesítette a lehetőséget, 1-1! Mindössze 3 perc elteltével már újabb gólt ünnepelhetett a hazai gárda. Savinho támadta le a kapust, akitől meg is tudta szerezni a labdát, majd Kevin De Bruynének már csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia, 2-1! Alig több, mint egy perc elteltével aztán ismét gólt kapott az Ipswich! De Bruyne ugratta ki Haalandot, aki eltolta a labdát a rosszul kimozduló Muric mellett, majd a kapuba emelte a játékszert, 3-1! A 28. minutumban majdnem megszületett a 4. hazai gól is, de Rico Lewis 11 méterről leadott lövése a felső lécet találta telibe. Egy perccel később De Bruyne próbálkozott távolról, de ez a lövés is a felső lécen csattant.

A második játékrész már jóval nyugodtabb hangulatban csordogált, így a helyzetek száma is alaposan lecsökkent. A 64. percben így is egy hatalmas védésre volt szükség Murictól, aki bravúrjával Haalandot akadályozta meg a mesterhármas megszerzésében. A folytatásban is a Manchester City akarata szerint alakultak az események, uralták és irányították a játékot, de egyben pihentek is, azáltal, hogy eldugták a labdát az Ipswich elől. A véghajrában aztán végül így is összejött a mesterhármas Haalandnak, aki a 88. percben megszerezte a labdát a tizenhatos előterében, majd ballal kilőtte a jobb alsót, 4-1! A Manchester City így végül tükörsima győzelmet aratott az újonc ellen, amelynek ezúttal is a tisztes helytállás jutott.

Manchester City – Ipswich Town 4-1 (3-1)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: Samuel Allison
Gólszerzők:
Haaland (11. – büntető, 16., 88.), De Bruyne (14.) ill. Szmodics (7.)
Sárga lapok: Dias (59.), Grealish (90+5.) ill. Morsy (36.), Szmodics (55.), Al-Hamadi (90+4.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Gvardiol, Dias, Akanji – Kovacic (Stones 50.), Lewis – Doku (Grealish 71.), De Bruyne (Nunes 90.), Silva, Savinho (Gündogan 71.) – Haaland (McAtee 90.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Ipswich Town: Muric – Johnson, Tuanzebe (Edmundson 89.), Woolfenden, Greaves, Davis – Hutchinson (Chaplin 89.), Morsy, Luongo (Taylor 72.), Szmodics (Harness 72.) – Delap (Al-Hamadi 83.) Vezetőedző: Kieran McKenna

A mérkőzés összefoglalója:

Az 2. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brighton – Manchester United 2-1
Crystal Palace – West Ham United 0-2
Fulham – Leicester City 2-1
Manchester City – Ipswich Town 4-1
Southampton – Nottingham Forest 0-1
Tottenham – Everton 4-0
18:30 Aston Villa – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Bournemouth – Newcastle United (Tv: Spíler 1)
15:00 Wolverhampton – Chelsea (Tv: Match 4)
17:30 Liverpool – Brentford (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore