Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: hetet rúgott a PSV, ikszelt a rangadón a Feyenoord – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 3. fordulójában a címvédő PSV Eindhoven és a két évvel ezelőtti végső győztes Feyenoord egyaránt idegenben lépett pályára…

(Photo by Patrick Goosen/BSR Agency/Getty Images)

Az előző kiírást megnyerő PSV Eindhoven a harmadik meccsén a harmadik győzelmét aratta, miután a második félidőben végképp padlóra küldte az Almere City-t a 7-1-es győzelem alkalmával. A favorit már az első negyedórán belül kétgólos előnyre tett szert, de az első félidőben többször nem talált be. Miután a második játékrész elején a hazaiak szépítettek 1-2-re, viszont ismét rákapcsolt a PSV és a végére alaposan helyben hagyta a hazaiakat. Az Almere az utolsó negyedórában egy öngólt is vétett, majd Hirving Lozano és Ricardo Pepi találataival végképp kiütésessé fajult a különbség. Látszólag egyelőre a PSV-nek ebben a szezonban sincs ellenfele.

Almere City – PSV Eindhoven 1-7 (0-2)
Gólszerzők: K. Hansen (57.), ill. Til (10.), L. de Jong (15.), Driouech (65.), Tillman (71.), Barbet (78. – öngól), H. Lozano (83.), Pepi (90.)

A Feyenoord az új idényben már másodszor hullajtott pontokat, ugyanis 1-1-re végzett a Sparta Rotterdam elleni városi rangadón. A papíron esélyesnek számító vendégek hiába játszottak aktívabban az első félidőben, az algériai Camiel Neghli góljával mégis a Sparta került lépéselőnybe. A szünet utáni folytatásban mire Quinten Timber kiegyenlítette a találkozó állását, Zerrouki kiállításával a Feyenord tíz emberre fogyatkozott. Ezt követően az utolsó félórában a favorit számára már csak az eredmény megtartása lehetett a cél, ami ugyan sikerült, mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek. A két szezonnal ezelőtti bajnok három forduló után csak öt ponttal bír, és máris négypontos hátrányt szedett össze a hibátlan éllovassal szemben.

Sparta Rotterdam – Feyenoord 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Neghli (34.), ill. Q. Timber (60.)
Kiállítva:ill. Zerrouki (61.)

A szintén az élcsapatok közé sorolandó AZ Alkmaar 0-0-s döntetlent játszott az élvonalba frissen visszatérő Groningen vendégeként. Bár az AZ mindkét félidőben minimális mezőnyfölényben futballozott és ellenfelénél több lehetőséget dolgozott ki, a győztes gólt képtelen volt megszerezni, így a csapatok megosztoztak a pontokon. Ezzel mindkét fél két-két győzelem után először ikszelt a szezonban.

Groningen – AZ Alkmaar 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore