Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valverde bombagólt lőtt, simán nyert a Real Madrid a Valladolid ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójának vasárnapi játéknapjának késő délutáni mérkőzésén a Real Madrid hozta a kötelezőt hazai környezetben.

(Photo By Oscar J Barroso/Europa Press via Getty Images)

A mérkőzés első félidejében nem záporoztak a helyzetek, mindösszesen egy-egy kaput eltaláló lövése volt a csapatoknak. Az egyetlen komoly lehetőség Kylian Mbappé előtt adódott, azonban a francia csatár lövését Karl Hein hárítani tudta, így 0-0-val mentek szünetre az együttesek.

A második játékrész azonnal helyzetekkel és egy góllal kezdődött. A 48. percben Arda Güler veszélyeztetett, de a léc alá tartó lövését Hein kapus hárítani tudta. Az 50. percben sikerült megszereznie a vezetést a Real Madridnak, egy szabadrúgás variációt követően Fede Valverde vette célba a Valladolid kapuját, a labda pedig miután megpattant egy védőn is olyan erősen felgyorsult, hogy Hein kapusnak esélye sem volt védeni, 1-0! Az 59. percben a vendégek is mutattak valamit támadásban, Raul Moro került helyzetbe, azonban nem találta el a kaput. A 80. percben Kylian Mbappé veszélyeztetett, de lövését a remekül védő Hein hárítani tudta. A 86. percben viszont sikerült lezárnia a mérkőzést a Real Madridnak, a csereként beálló Brahim Díaz kapott egy hosszú indítást Éder Militaótól, majd a spanyol támadó nagyon higgadtan emelt a kapuba, 2-0! A hosszabbítás utolsó pillanataiban pedig a 18 éves brazil támadó, Endrick megszerezte első gólját a klub színeiben, amivel beállította a 3-0-ás végeredményt. A “Királyiak” ezzel hozták a kötelezőt és javították a múltheti Mallorca elleni döntetlent, míg a Valladolid két mérkőzést követően egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

Real Madrid – Valladolid 3-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu (Madrid), Vezette: V. García
Gólszerzők: Valverde (50.), B. Díaz (88.), Endrick (90+6.) ill.
Sárga lap: A. Güler (52.) ill. Marcos André (28.)
Kiállítás:ill.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rüdiger, F. García – Valverde, Tchouaméni – Rodrygo (Modric 69.), Güler (Brahim Díaz 69.), Vinícius Júnior (Ceballos 85.) – Mbappé (Endrick 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Valladolid: Hein – L. Pérez, Comert, Boyomo, Rosa – K. Pérez (Ndiaye 85.), Juric (Martín 71.)- Sánchez, Meseguer (Amallah 59.), Machís (Moro 58.) – Marcos André (Sylla 71.). Vezetőedző: Paulo Pezzolano

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 2. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Celta Vigo – Valencia 3-1
Sevilla – Villarreal 1-2

Szombat:
Osasuna – Mallorca 1-0
Barcelona – Athletic Bilbao 2-1
Espanyol – Real Sociedad 0-1
Getafe – Rayo Vallecano 0-0

Vasárnap:
Real Madrid – Valladolid 3-0
19:00 Leganés – Las Palmas
19:15 Alavés – Betis (Tv: Spíler2)
21:30 Atlético Madrid – Girona (Tv: Spíler2)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore