Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Noni Madueke és Cole Palmer vezérletével idegenben gurított egy hatost a Wolvesnak a Chelsea – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójának vasárnapi játéknapján a Chelsea a Wolves otthonába látogatott.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A Chelsea számára nagyon jól kezdődött a mérkőzés, ugyanis már a 2. percben megszerezték a vezetést. Cole Palmer ívelt be egy szögletet, ami az egyik védő fején megcsúszott a rövid saroknál, így pont a hosszú saroknál üresen álló Nicolas Jackson elé pattant a labda, ő pedig a kapuba bólintott, 0-1! A 10. percben a Wolves egyenlíthetett volna szintén egy szögletet követően, azonban Yerson Mosquera fejese csak a kapufát találta el. A 27. percben viszont már összejött az egyenlítés a hazaiaknak, Ait-Nouri szerzett a térfélnél labdát, majd egészen a vendégek 16-osáig szaladt vele, a támadás végén pedig remekül tette le a játékszert Matheus Cunhának, a brazil támadó pedig nem hibázta el ziccerét, 1-1! A 42. percben pedig meg is fordíthatta volna a mérkőzés állását a Wolves, de Cunha ezúttal csak a felső lécet találta el. A 45. percben ez meg is bosszulta magát, Sánchez végzett el gyorsan egy kirúgást, amivel kiugratta Nicolas Jacksont, a támadó áttette a labdát Cole Palmernek, aki észrevette, hogy kint áll a kapujából José Sá és gyönyörű gólt emelt a kapuba 1-2! Azonban még a szünet előtt, a hosszabbítás utolsó pillanataiban ismét egyenlíteni tudott a Wolves, a norvég támadó, Strand Larsen szerezte meg első gólját a csapat színeiben, 2-2!

A második játékrészt is góllal kezdte a Chelsea, Cole Palmertől kapott egy labdát Noni Madueke, aki a bal lábára húzta a labdát, majd kapura lőtte, és ha egy kis szerencsével is, de a hálóban kötött ki a labda, 2-3! Madueke pedig ezt követően mesterhármasig meg sem állt, az 58. percben is Cole Palmer átadását követően tudott eredményes lenni, 2-4! A harmadik gólját a 63. percben szerezte meg Madueke, és ezúttal is Cole Palmertől kapott ziccer labdát, amelyet ezúttal is a kapuba lőtt, 2-5! A 80. percben pedig a két friss portugál igazolás, Pedro Neto és Joao Félix hozták össze az újabb vendég találatot, előbbi készítette le a labdát utóbbinak, aki remekül használta ki a helyzetét, 2-6! A Chelsea így javítani tudta a Manchester City elleni vereséget és jelezte, hogy idén talán komolyabban is lehet velük számolni.

Wolverhampton – Chelsea 2-6 (2-2)
Helyszín: Molineux Stadion (Wolverhampton), Vezette: D. England
Gólszerzők: M. Cunha (27.) ill. N. Jackson (2.), C. Palmer (45.), Madueke (49.), Joao Félix (80.)
Sárga lap: Ait-Nouri (35.), Y. Mousquera (71.) ill. M. Gusto (40.), C. Palmer (44.), Cucurella (71.)
Kiállítás:ill.

Wolves: José Sá – Doherty, Mosquera, Toti, Ait-Nouri (Dawson 68.) – Gomes, Lemina (Doyle 90+1.)- Hwang (Podence 59.), Bellegarde (R. Gomes 68.), Cunha (Sarabia 68.) – Larsen. Vezetőedző: Gary O’Neil

Chesea: Sánchez – Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella (Veiga 83.) – Caicedo (Dewsbury-Hall 76.), Enzo Fernández  – Madueke, Palmer (Nkunku 83.), Mudryk (Neto 46.) – Jackson (Joao Félix 68.). Vezetőedző: Enzo Maresca

A mérkőzés összefoglalója:

Az 2. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Brighton – Manchester United 2-1
Crystal Palace – West Ham United 0-2
Fulham – Leicester City 2-1
Manchester City – Ipswich Town 4-1
Southampton – Nottingham Forest 0-1
Tottenham – Everton 4-0
Aston Villa – Arsenal 0-2

Vasárnap:
Bournemouth – Newcastle United 1-1
Wolverhampton – Chelsea 2-6
17:30 Liverpool – Brentford (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore