Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus bejelentette az argentin válogatott szélső érkezését – HIVATALOS

Az elmúlt napok eredményes tárgyalásait követően az olasz rekordbajnok bejelentette a Fiorentina szélsőjének megszerzését…

(Photo by Elsa/Getty Images)

A Juventus megerősítette, hogy vételi opcióval kölcsönvette a Fiorentina argentin válogatott szélsője, Nicolás González játékjogát.

A 26 esztendős szélső támadó hazájában az egykor Diego Maradonát is felfedező Argentinos Juniors csapatában nevelkedett. González két év alatt 44 meccsen 11 gólt lőtt a Bicho színeiben, majd 2018-ban a VfB Stuttgart szerződtette. A “svábok” soraiban három idény alatt 79 mérkőzésen 23 találatot szerzett, melyet követően mostani állomáshelyére került.

González az elmúlt három szezonban 125 tétmérkőzésen 38 gólt és 19 gólpasszt jegyzett a “violáknál”, az elmúlt két évben két nemzetközi kupadöntőt játszó együttes húzóemberének számított, azonban a személyes előrelépése érdekében készent áll új csapathoz szerződni.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ebben a mezben. Ez egy álom volt számomra és a családom számára. Egyszerűen boldog vagyok, nem igazán tudok mást mondani. Amikor fiatal vagy, nagyot kell álmodnod. Az, hogy ebbe a csapatba kerülök, a mindent jelenti számomra. Alig várom, hogy a pályára léphessek a csapattal. Azért jöttem, hogy győzzek, nincs más opció. Minden tőlem telhetőt meg fogom tenni érte, hogy minden meccset megnyerjek” – fogalmazott az új igazolás.

Az olasz sajtóban kiszivárgott információk szerint a Juventus 8 millió eurót fizet a kölcsönért, és további 33 millió euróért vásárolhatja meg végleg a labdarúgó játékjogát.

González 2019 óta 39 mérkőzésen ötször volt eredményes az argentin válogatottban, ahol rendszeres kiegészítő embernek számít. A 2022-es vb-győztes csapatnak sérülése miatt nem lehetett tagja, de két Copa Américát nyert az Albicelestével.