Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A újoncához került kölcsönben a Real Madrid fiatal játékosa – HIVATALOS

A nyári átigazolási időszakban jelentős erősítéseket végrehajtó újonc olasz csapat újabb minőségi játékost szerződtetett…

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Az olasz bajnokságba (Serie A) frissen feljutó Como a 2024-2025-ös szezonra kölcsönvette a Real Madrid fiatal argentin középpályása, Nico Paz játékjogát.

A 20. születésnapját szeptemberben ünneplő karmester a korábbi argentin válogatott hátvéd, Pablo Paz fiaként Tenerifén látta meg a napvilágot és ott is kezdett el focizni. Az ifjabb Paz 2016-ban került a Real Madrid akadémiájára, ahol a korosztályos csapatok után a B csapatban játszott, a 2023-2024-es idény során a felnőttek közt is bemutatkozott. A fiatal játékos négy spanyol bajnokin jutott epizódszerephez, emellett három BL-mérkőzésen lépett pályára és a Napoli ellen az első gólját is megszerezte.

A spanyol harmadosztályban szereplő Real Madrid Castilla színeiben Paz 29 pályára lépés alatt Paz tíz gólt és négy előkészítést regisztrált.

Bár spanyol állampolgársággal is rendelkezik, az argentin válogatottat választotta, az U20-as nemzeti csapatnak fontos szereplője volt az elmúlt években, és belátható időn belül bizonyára a felnőtteknél is számíthatnak rá.

A Como az elmúlt szezonban a másodosztály második helyén végezve harcolta ki a feljutást, így a tóparti együttes a 2002-2003-as szezon után szerepelhet újra ősztől a Serie A-ban.

Az egyesület elnöke Dennis Wise, míg Thierry Henry részvényesként támogatja a klubot, és a vezetők eltökélt célja, hogy a Serie A-ban is azonnal eredményesek legyenek, ennek érdekében a játékoskeretet is igyekeznek minél jobban megerősíteni. A közelmúltban többek közt Pepe Reina, Alberto Moreno, Raphael Varane, Andrea Belotti és Sergi Roberto is csatlakozott a Cesc Fábregas által irányított csapathoz.