Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elárulta, miért igazolt Szaúd-Arábiába a magyar kapus

Az átigazolás után pénteken már be is mutatkozott új csapata színeiben a Paks magyar válogatott kapusa…

(Photo by Ryan Pierse – UEFA/UEFA via Getty Images)

A 33 éves magyar válogatott kapus, Szappanos Péter 3-0-s vereséggel mutatkozott be a szaúdi Al-Fateh kapuja előtt pénteken, a találkozót az M1 aktuális csatorna részére adott interjúban értékelte:

“Nem volt egyszerű az első meccset megelőző felkészülés, mert este kilenckor játszottunk, délután négykor meg még problémák voltak a szerződésemmel, de szerencsére a klub mindent el tudott intézni, emellett a Paks is partner volt abban, hogy az átigazolás megvalósuljon. Ez egy átalakulóban lévő csapat, ez látszódott is, itt a végére azért elfogytunk kicsit, ráadásul voltak U19-es fiatalok is, akik most debütáltak a ligában. Ha az egy nullát tudjuk tartani, talán lett volna esélyünk a végén akár a pontszerzésre is, de ebben most több nem volt. Napról napra haladunk a munkával, bízom benne, hogy stabilizálni tudjuk a helyzetet. Az edzőnk is gyakorlatilag egy hete érkezett, így igazából mindenkinek új a szituáció. Abból főzünk, ami van.”

Szappanos az átigazolása hátteréről is beszélt a csatornának: “Ez egész pályafutásomat úgy játszottam le, hogy az aktuális átigazolási szezonban bíztam benne, hogy tudok szintet lépni. Aki ismeri a múltam, tudja, hogy volt is miért, elég sok időt töltöttem alacsonyabb osztályokban, ezáltal ezzel a mentalitással kellett dolgoznom, hogy minden egyes évben szintet tudjak lépni, és ez elkísért idősebb koromig is. Paksra is úgy érkeztem, hogy ha úgy adódik lehetőség és tovább tudok lépni, akkor szeretnék is, ebben szerencsére a klub is teljesen partner volt, megértették, hogy ambíciózus vagyok, és ha esély van rá, akkor tovább szeretnék lépni. Ez mindig is benne volt a levegőben, szerencsére most jött el a lehetőség, hogy volt is konkrét opció továbblépni, és próbálok élni a lehetőséggel.”

“Nem titok, hogy volt egy másik lehetőségem is, Európából, pont ezért át kellett rágnom a dolgot, de a koromat és egyéb tényezőket is latba véve határoztam így. Bízom benne, hogy jó döntést hoztam, a legfontosabb, hogy majd a családom is ki tudjon jönni hozzám, és teljes életet tudjunk élni Szaúd-Arábiában” – tette hozzá a rutinos hálóőr.