Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Atlético Madrid kölcsönvette a Barcelona francia védőjét! – hivatalos

Az Atlético Madrid hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy kölcsönvették az FC Barcelona rutinos francia védőjét, Clément Lenglet-t…

Ezúttal az Atlético Madridhoz került kölcsönbe a 2024/2025-ös szezonra a 29 esztendős Clément Lenglet az FC Barcelonától. A tapasztalt hátvéd az előző két kiírást a Premier League-ben töltötte, a 2022/2023-as idényben a Tottenham Hotspurnél futballozott, míg a 2023/2024-es kiírás folyamán az Aston Villa vette kölcsön. Nem mellesleg a megállapodás nem tartalmaz vételi opciót. 

Clément Lenglet-t 2018 nyarán a Sevillától igazolta le az FC Barcelona közel 36 millió euró ellenében. A francia hátvéd évekig oszlopos tagnak számított a katalán gárda védelmében. A 2021/2022-es idényben azonban a háttérbe szorult, ahogy pedig már említettük, az előző két kiírás folyamán rendre kölcsönadta a Barca. Lenglet minden sorozatot egybe véve 160 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában, ezeken 7 gólig jutott. Társaival nyert bajnoki címet, Király-kupát és Szuperkupát is. 

Borítókép: (Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)