Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: a Columbus Crew hajrábeli gólokkal hódította el a trófeát – videóval

Vasárnap rendezték meg a végső helyosztókat az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatai számára kiírt Leagues Cup 2024-es felvonásában…

(Photo by Jason Mowry/Getty Images)

A Leagues Cup döntőjében a tavalyi MLS-győztes Columbus Crew 3-1-es győzelmet aratott a két évvel ezelőtti bajnok Los Angeles FC felett. Bár a vendégeknek is akadtak lehetőségei, az első félidő nagy részében a hazaiak próbálkoztak, azonban a helyzetek sokáig kimaradtak. Az első játékrész végén viszont megtört a jég, a 45. percben egy bal oldali szögletrúgást követően az LAFC nem tudott felszabadítani, és az akció végén Farsi bejátszásából Cucho Hernández fejelte a hálóba a Crew vezető gólját. A szünetben a hazaiak 1-0-ra vezettek. A fordulást követően a hátrányban lévő LAFC rohamozott az egyenlítésért, és az 57. percben a veterán Olivier Giroud szöglet utáni fejesével 1-1-re módosították a találkozó állását. Ezt követően ismét az ohióiak veszélyeztettek többet, az LAFC inkább a védekezésre koncentrált, de a vendégek előtt is adódtak helyzetek. Sokáig úgy tűnt, hogy nem születik újabb találat és a tizenegyesrúgások fognak dönteni, azonban a 90 perc lejárta után Cucho Hernández balról középre lőtt labdája Lloris ketrecében kötött ki anélkül, hogy középen bárki hozzáért volna. Az LAFC kitámadott az egyenlítés érdekében, de labdát veszített, így kisvártatva Jacen Russell-Rowe állította be a 3-1-es végeredményt, mellyel a Crew lett a sorozat végső győztese.

Columbus Crew – Los Angeles FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Cucho Hernández (45., 90+2.), Russell-Rowe (90+4.), ill. Giroud (57.)

 

A torna bronzmérkőzésén a Colorado Rapids 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le a hazai pályán fellépő Philadelphia Uniont. A hazaiak kezdeményező fellépése és lehetőségei ellenére csaknem 40 percen át nem születt gól. Aztán viszont a denveriek az első komolyabb helyzetüket gólra váltották, miután egy kiugrás végén Calvin Harris helyezett A. Blake kapujába. Az Union még az első félidő lefújása előtt meg tudta fordítani a találkozó állását Tai Baribo duplájának köszönhetően, aki előbb fejjel, majd lábbal volt eredményes az ötösön belülről. A fordulást követően a Rapids egyenlített, egy szöglet utáni lecsorgó labdát Oliver Larraz bombázott nagy erővel a hálóba. A Union hiába igyekezett eldönteni a mérkőzést, Gazdag Dánielék próbálkozásai nem jártak sikerrel, így a rendes játékidő 2-2-es döntetlenre végződött. A 90 perc után egyből a tizenegyesrúgások következtek, mely során a hazaiak részéről négyből hárman is hibáztak, beleértve a csapat magyar légiósát, így a Colorado kaparintotta meg a Leagues Cup harmadik helyét.

Philadelphia Union – Colorado Rapids 2-2 (2-1) – tizenegyesrúgásokkal: 1-3
Gólszerzők: Baribo (41., 44.), ill. Harris (38.), Larraz (49.)