Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a Young Boys kettős győzelemmel ejtette ki a Galatasarayt

A Bajnokok Ligája selejtező rájátszásának a visszavágót rendezik a héten, és a kedd esti mérkőzéseken nem potyogtak a gólok…

(Photo by Hakan Akgun/Anadolu via Getty Images)

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ

A Galatasaray és a Young Boys párharc odavágóján 5 gól is született, de a visszavágó nem sikerült ilyen gólgazdagra, mindösszesen egy találat esett. A svájci élvonalban nagyon gyenge formát mutató Young Boys egy 87. percben szerzett Virginius találattal a második mérkőzést is megtudták nyerni 1-0-ra, így kettős győzelemmel ütötték ki a jóval esélyesebbnek vélt Galatasarayt és ott vannak a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Galatasaray – Young Boys 0-1 (0-0)
Gólszerző: A. Virginius (87.)
Kiállítás: Muslera (88.) ill.
Továbbjutott: a Young Boys 4-2-es összesítéssel

A Salzburg egy magabiztos, kétgólos előnnyel várhatta a Dinamo Kijev elleni visszavágót, ráadásul hazai környezetben tehették mindezt az osztrákok. A salzburgi együttes már a 12. percben vezetést szerzett Daghim révén, azonban az ukránok a 29. percben lefaragtak egy gólt a hátrányukból Vanat révén. A következő egy órában próbálkozott mindkét gárda szép számmal, de újabb gól már nem esett, ennek következtében a Salzburg lesz ott a BL-csoportkörben.

Salzburg – Dinamo Kijev 1-1 (1-1)
Gólszerzők: A. Daghim (12.) ill. V. Vanat (29.)
Továbbjutott: a Salzburg 3-1-gyes összesítéssel

A Sparta Praha a Malmö otthonában tudott nyerni az első mérkőzésen egy teljesen kiegyenlített találkozón, és a visszavágón sem volt ez másképp egy teljesen kiegyenlített találkozót tudtak megnyerni a csehek. A vezetést mindkét csapat könnyedén megszerezhette volna már a meccs első harmadában, de hazai részről Birmancevic, a vendégek oldaláról pedig Christiansen rontott büntetőt. A hajrában, egészen pontosan a 80. percben Haraslin viszont belőtte a büntetőt, majd pár minutummal később Rrahmani is betalált, így ezúttal is 2-0-ra nyert a Sparta Praha és bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Sparta Praha – Malmö 2-0 (0-0)
Gólszerzők: L. Haraslin (80. – büntetőből), A. Rrahmani (83.) ill.
Továbbjutott: a Sparta Praha 4-0-ás összesítéssel