Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpoolhoz igazol a Juventus kegyvesztettje – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint a Juventus szélsője a Liverpool együttesében folytatja pályafutását…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói értelmében a Juventus által eladásra szánt Federico Chiesa átigazol a Liverpool csapatához, amely 12+1 millió eurós átigazolási díjat fizet a szolgálataiért.

A játékos szerdán délben már el is utazott új csapatához, a torinói reptéren így köszönt el a Juventus szimpatizánsaitól:

“Szeretném megköszönni azt a sok szeretet, melyet az évek során kaptam a Bianconeri szurkolóitól. Szomorú vagyok, hogy távozom, de izgatottam tekintek az új kaland elé.”

A 26 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 131 mérkőzésen 32 gólt szerzett és 23 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, de menet közben egy súlyos sérülés is nehezítette a kibontakozását, a legutóbbi idényben pedig sok kritika érte őt házon belül a teljesítménye miatt. Chiesa kilencszer volt eredményes a Serie A 2023-2024-es idényében 33 pályára lépés alatt.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini 2021-ben Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus játékosa 2018 óta 51 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben, ezeken hét gólt szerzett.

Az elmúlt időszakban megjelent sajtóhírek szerint a jövő nyárig érvényes szerződéssel rendelkező Chiesa nem szerepelt a csapat nyáron kinevezett új vezetőedzője, Thiago Motta tervei között, így a Juventus az aktuális átigazolási időszakban mindenképpen meg szeretett volna válni tőle.