Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: büntetőrúgások után az FTC ott lesz a főtáblán!

Gól nélküli rendes játékidőt követően, a hosszabbításban Varga Barnabás higgadtságának nagyban köszönhetően, a Borac Banja Luka elleni visszavágón, még a budapesti első mérkőzésnél is jobban szenvedő Ferencváros, büntetőrúgások után jutott az Európa-liga csoportkörébe.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

 

Jó ütemben kezdte a találkozót a Ferencváros, meggyőzőnek is tűntek a ‘zöld-fehérek’ az első negyed órában, ám ez a lendület alább hagyott. A találkozó egészére igaz, hogy meddő, közel 60% körüli labdabirtoklási fölényben futballozott végig a magyar bajnok, amely azonban nagyon nem találtaa ritmust támadásban, sajnos olykor tanácstalannak is tűnt az FTC támadásban.

A hazaiak elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztettek, ám Dibusz Dénest nem igazán tették ezekkel próbára az első játékrészben.

A játék képe a szünet után sem változott sokat, hiába próbált Kristoffer Zachariessen valamint Mohamed Ben Romdhane félidei beállításával új lendületet csempészni csapata játékába Pascal Jansen, nem igazán sikerült a Fradinak megújulnia.

A hajrában a Fradiba beállt Varga Barnabás is, ám a csapatok ekkor már végképp nem akartak kockáztatni – Sok mindent elmond a Fradi támadójátékáról, hogy volt ugyan 10 próbálkozása, ám egyetlen kaput eltaláló lövése sem akadt!

Egy nem túl eseménydús, helyzeteket alig magába foglaló találkozón következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első felében ott folytatták a felek ahol abbahagyták, ráadásul még inkább érezni lehetett, hogy egy-egy hiba döntően befolyásolhatja az eredmény alakulását. Sajnos ezt a hibát a Fradi-védelem és Ibrahim Cisse követte el – A francia középhátvéd szögletre ügyetlenkedett egy kósza beadást, amely után rajta is megpattant az a közeli labda, amely a hazaiak vezetését eredményezte.

A rövid pihenő után érthető módon máris sürgősebb lett az FTC-nek, amely hatalmas esélyt kapott a 109. percben az első meccsen remekül védő Manoljovic kapustól, aki nemes egyszerűséggel a labda helyett a kilépő Kady Borgest találta el – Jöhetett a büntető!

A láthatóan csúcsformájától messze lévő Varga Barnabás vállalta az igen nagy nyomással járó feladatot, és nem is hibázott a tizenegyespontról!

Az egyenlítés – érthető módon – visszaadta az FTC-nek a reményt, olyannyira, hogy Kristoffer Zachariassen fejében ott volt az utolsó pillanatokban az újabb gól lehetősége, ám a norvég támadó Abu Fanit szögletét fölé fejelte.

A Fradi nem játszott jól, mondhatni úgy is, szenvedett a roppant lelkes Borac Banja Luka ellen – Így érkeztünk el a büntetőrúgásokhoz!

Az “idegek harcát” a ferencvárosi játékosok bírták végül jobban, hiszen a hazaiak első, negyedik majd az ötödik rúgója sem talált kaput, így az is bele fért, hogy Philippe Rommens szintén hibázott.

Az FTC részéről a két meccsen mutatott játék talán most (még) másodlagos, ami fontos: a Fradi újra ott lesz az Európa-liga főtábláján!

 

Borac Banja Luka – Ferencvárosi TC 0-0 – Hosszabbítás után: 1-1; Büntetők után: 1-3
Városi stadion – Banja Luka, Vezette: E. Lambrechts (belga)
Gólszerző: Grahovac (104.) illetve Varga B. (111. – büntetőből)
Sárga lap: S. Herrera (90+1.), Hrelja, (95.), Manoljovic (109.), Meijers (118.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (90+5.), Knoester (102.)
Piros lap:

Banja Luka: Manoljovic – S. Herrera, Carolina, Meijers, Vukcevic (Kvrzic, 85.) – Grahovac, Skorup (Pihler, 85.) – Sreckovic (Cavic, 64.), Savic, Kalusin (Hrelja, 75.) – Lukic (Vukovic, 105.). Vezetőedző: Mladen Zivovic

FTC:  Dibusz – Ramirez (Civic, 76.), Knoester, Cisse (Gruber, 106.), Makrackis – Rommens, Maiga (Zachariassen, 46.) – Abu Fani – A. Traore (Kady, 70.), Pesic (Varga B., 85.), Misidjan (Ben Romdhane, 46.). Vezetőedző: Pascal Jansen