Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: a második félidőben összeomlott, simán kiesett a Paks

A Konferencialiga selejtezője playoff-körének visszavágóján a Paks a cseh Mladá Boleslav együttesét fogadta az idegenbeli 2-2-es döntetlen után…

(Photo by Horvath Tamas/Getty Images)

A Paks hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Mladá Boleslavtól, így 5-2-es összesítéssel elvesztette a Konferencialiga főtáblájára jutásért zajló párharcot.

A hazai pályán fellépő paksiak kezdeményezően indították a mérkőzést, és a harmadik percben Vécsei nevéhez fűződött az első lövés, akinek kellemetlen távoli próbálkozását Trmal kapus hárította. A továbbiakban is a Paks támadott, igyekezett sok passzal és gyors akciókkal megzavarni a vendégek védekezését, de Harasztiék kevés igazi lehetőséget tudtak kialakítani. Az első negyedóra elteltével a vendégek egyre többet veszélyeztettek, Jawo fejesénél Simon B. mutatott be egy látványos védést. Kisvártatva Haraszti éles szögből megeresztett lövésénél Trmal zárta jól a rövid sarkot. A játékrész második felében a Paks ismét egyre jobban rá tudta erőltetni akaratát a Mladá Boleslavra, több gyors támadást vezetett, Tóth B. fordulásból leadott lövését azonban a cseh kapus védte. Bognár György együttese a félidő hajrájában gyakran saját kapuja elé szegezte ellenfelét, azonban keveset tudott veszélyeztetni. Nem sokkal a szünet előtt Mezei életerős távoli lövését Trmal tolta a felső léc fölé, így az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult.

A Mladá Boleslav aktívan kezdte a második félidőt és az első kimaradt lehetőség után a 48. percben Lamin Jawo nagyszerű szóló után védhetetlen gólt bombázott Simon B. kapujába. Pár perccel később máris válaszolhatott volna a Paks, Osváth azonban már csak a kapussal állt szemben, ám a kapu mellé gurította a ziccert. Az 55. percben Ladra kapu elé ívelt szabadrúgását Martin Kralik fejelte közelről a hálóba, megduplázva ezzel csapata előnyét. 0-2 után a hazaiak azonnal kettős cserét hajtottak végre, pályára küldve az első mérkőzésen csereként gólt és gólpasszt jegyző veterán Böde Dánielt. A Paks mindent egy lapra feltéve támadott, és több lehetőséget is kidolgozott a cseh kapu előtt, de Papp K. közeli lehetőségénél a védők az utolsó pillanatban szerelni tudtak. A Paks kinyílt hátul, a vendégek többször is helyzetbe kerülhettek az ellentámadások végén, de Simon B. remek védésekkel óvta meg kapuját az újabb góltól. A hajrában a hazaiak ismét aktivizálták magukat, Böde közeli fejese azonban a kapus kezei között végezte. A ráadás pillanataiban a Mladá Boleslav egy tökéletesen kijátszott kontra végén újabb gólt szerzett, Matej Pulkrab közeli találatával a csehek sima győzelmet arattak Pakson és bejutottak a Konferencialiga főtáblájára.

Paks – Mladá Boleslav 0-3 (0-0)
Helyszín: Fehérvári úti Stadion, Paks; Vezette: Lawrence Visser (belga)
Gólszerzők:ill. Jawo (48.), Kralik (55.), Pulkrab (90+3.)
Sárga lapok: Ötvös (54.), ill. Trmal (81.), Pulkrab (85.), Suchy (88.)
Kiállítva:ill.

Paks: Simon B. – Ötvös, Kinyik, Vas G. – Osváth, Vécsei (Balogh B. 68.), Papp K., Mezei Sz. (Böde 57.), Szabó J. (Szabó B. 76.) – Haraszti (Sillye 57.) – Tóth B. Vezetőedző: Bognár György.

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Kral, Kralik, Fulnek (Kadlec 78.) – Sakala (Donat 90.), Suchy – Ladra (Matejovsky 90.), Vydra, Kusej (Pulkrab 79.) – Jawo (Langhamer 64.). Vezetőedző: Andreas Brannström.