Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hazai pályán ütötte ki az Osasunát a Girona – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 3. fordulójának csütörtöki játéknapjának a kora esti mérkőzésén a Girona megszerezte az első győzelmét a 2024/25-ös idényben.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Az első félidőben mintha csak egy csapat lett volna a pályán, az pedig a Girona volt, ugyanis az Osasuna egyetlen kapura irányuló lövést sem tudott felmutatni. A katalánok első komolyabb helyzete a 22. percben alakult ki, Bryan Gil kínálta meg Sergio Herrerát, a vendégek kapusa azonban hárítani tudott. A 34. percben viszont Bryan Gil nyerte a Sergio Herrera elleni csatát, a fiatal spanyol támadó Tsygankov beadására robbant be a hosszú sarkon, majd bevetődve a kapuba vágta a labdát, 1-0! Még a szünet előtt Abel Ruiz növelhette volna kettőre a hazaiak előnyét, de ígéretes helyről mellé bólintott a csatár.

A második játékrészben is csak egyetlen csapat volt a pályán, és az ezúttal is a Girona volt. A hazaiak két gyors góllal kezdték a félidőt, az 53. percben Gutierrez beadását követően nem tudtak felszabadítani a védők, így a labda Tsygankov előtt kötött ki, aki egy átvételt követően a bal alsóba lőtt 7 méterről, 2-0! Az 56. percben pedig eldöntötte a találkozót a katalán alakulat, Yangel Herrera kapott egy ívelt labdát, amit mellel lekészített Abel Ruiz elé, a csatár pedig erőből a kapuba vágta azt 15 méterről, 3-0! Sokáig nem történt semmi a találkozón, majd a 90. percben meglőtte a negyediket is a Girona, Donny van de Beek átadását Cristhian Stuani váltotta gólra, 4-0! Az Osasuna támadásban a második félidőben sem volt túl aktív, a 90 perc alatt egyetlen kísérletük volt, de az sem talált kaput. A Girona így könnyed sikert aratott és megszerezte első győzelmét az új szezonban, míg az Osasuna elszenvedte az első vereségét.

Girona – Osasuna 4-0 (1-0)
Helyszín: Estadio Municipal de Montilivi (Girona), Vezette: F. Maeso
Gólszerzők: B. Gil (34.), Tsygankov (53.), A. Ruiz (56.), C. Stuani (90.) ill.
Sárga lap: – ill.
Kiállítás: – ill.

Girona: Gazzaniga – Fances, D. López, Blind, Gutierrez – Tsygankov (Portu 81.), Y. Herrera (Romeu 64.), I. Martín, Gil (Van de Beek 81.) – A. Ruiz (Asprilla 73.), Miovski (Stuani 64.). Vezetőedző: Míchel

Osasuna: S. Herrera – Vidal, Catena, Herrando, Cruz – M. Gómez, Torro (J. Martínez 84.), Oroz (Ibanez 59.) – Moncayola (Ruben García 59.), Budimir (Raul García 58.), Zaragoza. Vezetőedző: Vicente Moreno

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 3. forduló eddigi eredményei és további mérkőzése:
Hétfő:
Villarreal – Celta Vigo 4-3

Kedd:
Mallorca – Sevilla 0-0
Rayo Vallecano – Barcelona 1-2

Szerda:
Real Betis – Getafe ELHALASZTVA!
Athletic Bilbao – Valencia 1-0
Valladolid – Leganés 0-0
Atlético Madrid – Espanyol 0-0
Real Sociedad – Alavés 1-2

Csütörtök:
Girona – Osasuna 4-0
21:30 Las Palmas – Real Madrid (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore