Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukaku ismét Olaszországba szerződött – HIVATALOS

Lezárult a hosszabb ideje húzódó átigazolási saga, Romelu Lukaku ezen a nyáron is új csapatot talált magának Olaszországban…

(Photo by Carl Recine/Getty Images)

A Napoli a csütörtök délutáni órákban megerősítette, hogy leigazolta Romelu Lukakut a Chelsea-től.

A Partenopeinél az az újonnan kinevezett Antonio Conte ragaszkodott a belga erőcsatárhoz, aki annak idején 2019 és 2021 között az Inter edzője volt, amikor Lukaku két szezon alatt 95 mérkőzésen 64 gólt vágott a milánói gárda színeiben. Az olasz bajnoki cím megnyerése után mindketten távoztak az együttestől, Lukaku visszatért a Chelsea-hez, de a 2022-2023-as szezonban már újra az Inter játékosa volt kölcsönben (immár Simone Inzaghi kezei alatt), majd a legutóbbi szezont kölcsönben az AS Románál töltötte.

Lukaku a Nerazzurrihoz visszatérve 37 meccsen 14-szer volt eredményes a 2022-2023-as idényben, míg a legutóbbi kiírás alkalmával összesen 21 találatot szorgoskodott össze a fővárosi gárda színeiben.

A korábbi hírek szerint a 31 éves csatár 30 millió eurós átigazolási díj és jövőbeli bónuszok ellenében szerződött a nápolyiakhoz, akik Victor Osimhen küszöbön álló távozása miatt szerettek volna erősíteni csatárposztra.