Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-sorsolás: angol és német ellenfelet is kapott a Ferencváros

A Ferencváros két döntetlen után tizenegyesrúgásokkal jutott tovább a bosnyák Borac Banja Luka elleni párharcból, így bejutott az Európa-liga 36 csapatos mezőnyébe…

(Photo by Claudio Lavenia – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az UEFA péntek délutáni sorsolásán eldőlt, hogy az Európa-liga alapszakaszában a Ferencváros mely csapatokkal fog találkozni.

A magyar bajnok zöld-fehérek hazai pályán fogadhatják majd az angol Tottenham, a holland AZ Alkmaar, a svéd Malmö és a francia OGC Nice csapatát, míg idegenben játszanak a német Eintracht Frankfurt, a görög PAOK Szaloniki, a belga RSC Anderlecht és az ukrán Dinamo Kijev ellen (utóbbival a háborús helyzet miatt semleges pályán mérkőznek meg).

A főtábla sorsoslását megelőzően az UEFA-koefficiensek alapján a résztvevőket négy kalapba sorolták, az alapszakaszban miden csapat minden kalapból két-két ellenféllel találkozik (egyel otthon, egyel idegenben), mindössze annyi kikötés lesz, hogy saját országbeli csapattal nem játszhatnak. A nyolc forduló végén a tabella első nyolc helyezettje automatikusan bejut a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyen végző csapatok oda-visszavágós párharcokat vívnak a legjobb 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 helyezett kiesik.

Az alapszakasz pontos menetrendjét szombatra ígérte az UEFA. Az El alapszakasz szeptember 25-től január 30-ig tart.

Az Európa-liga új kiírásának döntőjét 2025. május 21-én a bilbaói Estadio San Mamesben rendezik.