Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Bármelyik mérkőzésen lehet pontot, pontokat szerezni”

Az Európa-liga főtáblájának sorsolásán a Ferencváros megkapta az ellenfeleit az alapszakaszra…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az UEFA péntek délutáni sorsolásán eldőlt, hogy az Európa-liga alapszakaszában a Ferencváros mely csapatokkal fog találkozni.

A magyar bajnok zöld-fehérek hazai pályán fogadhatják majd az angol Tottenham, a holland AZ Alkmaar, a svéd Malmö és a francia OGC Nice csapatát, míg idegenben játszanak a német Eintracht Frankfurt, a görög PAOK Szaloniki, a belga RSC Anderlecht és az ukrán Dinamo Kijev ellen (utóbbival a háborús helyzet miatt semleges pályán mérkőznek meg).

“Természetesen hatalmas boldogság, hogy a mi nevünk is ott szerepelt az Európa-liga-sorsoláson, megszenvedtünk érte. Van néhány érdekes csapat, egy ki is emelkedik közülük, tudják, kire gondolok, az AZ Alkmaarra. Ez egy olyan dolog, amelynek meg kellett történnie, nem lehetett másképp. Boldog vagyok, hogy ezt a találkozót hazai pályán, a saját szurkolóink támogatása mellett játszhatjuk le. Jó, hogy mi is részesei lehetünk ennek az új lebonyolítási rendszernek. Nagyon várjuk már ezt a kihívást” – mondta el az ellenfelekről a csapat vezetőedzője, Pascal Jansen.

“A repülőről leszállva néztük a sorsolást, hogy ki kerül mellénk. Lesz pikantériája egy-egy meccsnek, hiszen pont a Frankfurt vette meg Lisztes Krisztiánt. A Tottenham is egy valódi sztárcsapat, hatalmas dolog, hogy ezt az együttest fogadhatjuk a Groupama Arénában. Bármelyik mérkőzésen lehet pontot, pontokat szerezni, ideértve természetesen az első kalapból kikerült csapatokat, mint a Frankfurt és a Tottenham. Minden kalapból kaphattunk volna sokkal-sokkal nehezebb ellenfeleket, persze tudjuk jól, hogy ezen a szinten nincs egyszerű meccs. Nincsenek irreális elvárásaink, de hiszünk abban, hogy van keresnivalónk az összes találkozón. A vezetőedző oldaláról nézve is lesz különleges meccs, hiszen korábbi csapatát, az Alkmaart fogadjuk majd. Érdekes lett megint ennek a sorsolásnak az eredménye” – tette hozzá az FTC csapatkapitánya, Dibusz Dénes.