Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét kispadot kapott a Ferencváros korábbi edzője – HIVATALOS

Szrdjan Blagojevics távozása után a Ferencváros korábbi edzője veszi át a Debreceni VSC vezetőedzői posztját…

(Photo by Domenic Aquilina/NurPhoto via Getty Images)

A Debreceni VSC hivatalos oldalán erősítette meg, hogy szeptember 1-jétől Máté Csaba lesz a csapat új vezetőedzője.

Az 54 éves tréner jó ideig asszisztensként tevékenykedett, segítette például Erwin Koeman szövetségi kapitány munkáját a magyar válogatottnál, majd a Haladásnál és a Paksnál tevékenykedett, utóbbinál megbízott vezetőedző is volt. Máté 2012 és 2023 között a Ferencváros stábtagja volt, együtt dolgozott többek között Ricardo Monizzal, Thomas Dollal, Szerhij Rebrovval, Peter Stögerrel és Sztanyiszlav Csercseszovval is, többször kapott szerepet megbízott vezetőedzőként, tavaly júliusban Csercseszov távozása után vette át a Fradi irányítását.

Máté emlékezetes időszakot töltött a zöld-fehérek élén, vezetésével a csapat tízből kilenc tétmeccset megnyert és magabiztosan jutott be az Európa-konferencialiga csoportkörébe. Ezt követően azonban nem engedték őt tovább dolgozni, és Dejan Sztankovics kapta meg a stafétabotot a zöld-fehérek vezetőségétől. Kubatov Gábor klubelnök azt is leszögezte, hogy Máté a sikeres beugrása után többé már nem lehet másoedző a csapatnál, mivel annak alapvető akadályai lennének, így szerződést bontottak vele, azóta nem állt munkába.

Az új vezetőedzőt és stábját klubunk jövő hét elején sajtótájékoztatón mutatja be, így hétvégén a Zalaegerszeg ellen még a megbízott edző Dombi Tibor fogja irányítani a hajdúságiakat.