Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: tizenegyeseket követően ejtette ki a Puskás Akadémiát a Fiorentina! – videóval

A Konferencialiga selejtezőjének playoff-körében a Puskás Akadémia hazai pályán próbálta meg kiharcolni a főtáblára jutást a Fiorentina ellen, miután az első mérkőzés 3:3-as döntetlent hozott.

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A játékrész első felében bőven tudott gondot okozni a Fiorentina kapuja előtt a Puskás. Az első nagyobb lehetőségük egy labdaszerzés után a 9. percben alakult ki, amikor Plsek tudott 15 méterről lőni, de ezt de Gea vetődve hárítani tudta. A hazai csapat ezen kívül több beadással is próbálkozott, ám ezek nem találták meg a középen érkezőket. A Fiorentina részéről az első helyzetet a 19. minutumban lehetett feljegyezni, akkor egy Kean egy jó csel után az ötös sarkáról a túlsó alsó sarok felé lőtt, de célt tévesztett, illetve az érkező csapattársa is lemaradt a labdáról. A 40. percben a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete adódott a Puskás előtt, amikor Nissilä közére gurított labdáját Puljic estében a jobb alsóba próbálta lőni, ám de Gea hatalmas bravúrral hárított, így gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre a felek.

A második játékrész is egy nagy hazai lehetőséggel indult, miután Nissilä beadását Golla fejelte kapura, de a próbálkozása a felső lécet találta el. Az 51. percben aztán megint egy hatalmas lehetőség maradt ki a Puskás részéről, ekkor Levi balról érkező beadása került Plsek elé, aki öt méterről kapura fejelt, de Gea azonban villámgyors reflexmozdulattal a felső lécre tudta tolni a labdát. Az 59. percben aztán megbosszulták magukat a kihagyott lehetőségek, ekkor ugyanis előnybe került a Fiorentina! Kean nyerte meg a párharcát Gollával szemben, majd kapura vezette a labdát, és 18-ról kilőtte a jobb alsót, 0-1! A gólt követően a Fiorentina a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, míg a Puskás becsülettel ment előre, de csak apróbb helyzeteket tudtak kialakítani. A véghajrában is mindent megtett Hornyák Zsolt csapata, és ennek meg is lett az eredménye! A 94. percben ugyanis büntetőt ítélt a játékvezető a Puskás javára, sőt Ranieri begyűjtötte a második sárgáját is! A tizenegyest Nagy Zsolt végezte el, ő pedig magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 1-1! A Puskás így emberelőnyben várhatta a hosszabbítást!

A kétszer 15 perces ráadásban aztán kettős emberelőnybe került a Puskás, miután a 97. percben Comuzzo is megkapta a második sárgáját! Ezt követően de Gea mutatott be két nagy védést, aki előbb Favorov szabadrúgását hárította, majd a 100. percben Nagy Zsolt kapáslövését védte hatalmas bravúrral szögletre. A szünet előtt még egy Biraghi szabadrúgás okozott riadalmat a Puskás kapuja előtt, de a lövés kevéssel elszállt Pécsi kapuja felett. A 110. percben Favorov beadása után Komáromi fejelt a hosszú alsó irányába, de a labda kevéssel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az utolsó percekben még két Favorov lehetőséget lehetett feljegyezni, de ezekből nem született gól, így jöhettek a büntetők, ahol Szolnokin kívül mindenki értékesítette a maga lehetőségét, így a Fiorentina jutott be a Konferencialigába.

Puskás Akadémia – Fiorentina 1-1 (0-0) Össz.:4-4, b.u.: 4-5
Helyszín:
Pancho Aréna Vezette: A. Nobre
Gólszerzők:
Nagy Zs. (90+7. – büntető) ill. Kean (59.)
Sárga lapok: Plsek (52.), Colley (78.), Komáromi (81.), Favorov (90+2.), Maceiras (90+3.) ill. Pongracic (8.), Kean (44.), Comuzzo (76.), Ranieri (78.)
Kiállítás:ill. Ranieri (90+4.), Comuzzo (90+7.)

Puskás Akadémia: Pécsi – Nagy Zs., Stronati, Golla, Maceiras – Favorov, Plsek (Szolnoki 79.), Nissilä – Soisalo (Vékony 88.), Puljic (Colley 67.), Levi (Komáromi 68.) Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Fiorentina: de Gea – Martinez Quarta (Parisi 71.), Pongracic (Comuzzo 54.), Ranieri – Dodo (Kayode 83.), Amrabat, Richardson, Biraghi – Ikoné (Colpani 54.), Kean (Mandragora 90+1.), Sottil (Kouamé 54.) Vezetőedző: Raffaele Palladino

A mérkőzés összefoglalója: